The Beatles: Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band 50th Anniversary Edition

Arvio: 5/5 tähteä

Mainitaan heti kärkeen, että arvioin ensisijaisesti tämän levyn uusintajulkaisun tarpeellisuutta sen kiistattomien, universaalisti moneen kertaan tunnustettujen taiteellisten sekä historiallisten saavutusten sijasta.

En tiennyt tarvitsevamme uutta Pepperiä, mutta nyt tiedän, että tarvitsemme. Siihen on kaksi syytä: Ensinnäkin toistaiseksi julkaisemattomat otot on valittu harkiten ja ovat paitsi tietysti kivoja kuriositeetteja, myös nautinnollisia kuunnella.

Toisekseen tämä levy kaikkine ottoineen ei ole koskaan kuulostanut äänenlaadultaan näin hyvältä. Alkuperäisen levyn tuottaneen George Martinin poika Giles Martin ja Sam Okell ovat tehneet hienoa työtä uusien miksausten kanssa. Hieman yllättäen yksi kokonaisuuden hienoimmista hetkistä on She’s Leaving Home -instrumentaali komeine jousisovituksineen.

Julkaisun tavoitteena on tarjota kokemus, jossa kuuntelija tuntee kuin olisi studiossa yhtyeen kanssa. En usko, että se voi tämän paremmin nykyisellä teknologialla onnistua.

Arttu Seppänen

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Skorpioni jatkaa onnistuneesti ja ajattomasti Olavi Uusivirran viihteellisempää kautta

Levyarvio: Kurkistus räpin historiaan

Levyarvio: Absurdia torvimusiikkia

Arvio:Momentum 123onpaljon kokeellisemmin kuin Chisun aiemmat levyt

Kaj Chydenius: Rakkaani saapuu kun kutsun

Tyler, The Creator: Igor

Antti Paalanen: Rujo

Tuomas Logrén: Kaunis mies

Petäjä:40950

Pauanne: Pauanne

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.