The Beatles: Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band 50th Anniversary Edition

Arvio: 5/5 tähteä

Mainitaan heti kärkeen, että arvioin ensisijaisesti tämän levyn uusintajulkaisun tarpeellisuutta sen kiistattomien, universaalisti moneen kertaan tunnustettujen taiteellisten sekä historiallisten saavutusten sijasta.

En tiennyt tarvitsevamme uutta Pepperiä, mutta nyt tiedän, että tarvitsemme. Siihen on kaksi syytä: Ensinnäkin toistaiseksi julkaisemattomat otot on valittu harkiten ja ovat paitsi tietysti kivoja kuriositeetteja, myös nautinnollisia kuunnella.

Toisekseen tämä levy kaikkine ottoineen ei ole koskaan kuulostanut äänenlaadultaan näin hyvältä. Alkuperäisen levyn tuottaneen George Martinin poika Giles Martin ja Sam Okell ovat tehneet hienoa työtä uusien miksausten kanssa. Hieman yllättäen yksi kokonaisuuden hienoimmista hetkistä on She’s Leaving Home -instrumentaali komeine jousisovituksineen.

Julkaisun tavoitteena on tarjota kokemus, jossa kuuntelija tuntee kuin olisi studiossa yhtyeen kanssa. En usko, että se voi tämän paremmin nykyisellä teknologialla onnistua.

Arttu Seppänen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Nick Caven uusin Ghosteen-levy käsittelee leimallisesti Arthur-pojan kuolemaa, mutta tarjoaa empatiaa myös muille

Levyarvio: Iris Kukka on uusi ja lupaava lauluntekijä

Levyarvio: Jarkko Aholan uusi levy sai kohun aikaan jo kuvallaan, mutta sisältö on harvinaisen hahmoton

Levyarvio: Andy McCoy yllättää ja haistattaa epäilijöilleen pitkät – ainakin kun hän keskittyy siihen, minkä parhaiten osaa

Levyarvio: Viitasen Piian tuorein levy on viiden tähden mestariteos

Levyarvio: Pixies-uutuudessa haisee hieman pöhö, mutta biisit ovat mahtavia

Levyarvio: Aija Puurtisen matka amerikansuomalaisten mailla jatkuu vahvana

Levyarvio: The Beatlesin Abbey Road soi nyt paremmin kuin koskaan

Levyarvio: Oasis-mies Liam Gallagherin toiselta soololevyltä löytyy yllättävä pastissi

Levyarvio: Jenny Hval on Enya, jota nyt tarvitsemme

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.