The Exploding Eyes Orchestra: I

Kuopiolaisen Jess and the Ancient Ones -yhtyeen kolme vuotta sitten ilmestynyt ensimmäinen pitkäsoitto ja toissavuotinen ep keräsivät syystäkin kehuja okkultismia ja psykedeliaa yhdistelevällä rockillaan. The Exploding Eyes Orchestra -kollektiivissa soittaa viisi emoyhtyeen seitsemästä jäsenestä ja molempien orkesterien kappaleet ovat Thomas Corpsen käsialaa. Tähän kun lisätään vielä laulaja Jessin tunnistettava ääni, niin bändejä ei voi olla vertailematta keskenään. The Exploding Eyes Orchestra onkin olemassa vain siksi, että nämä biisit eivät säveltäjä Corpsen mielestä sopineet Jess and the Ancient Onesin levylle.

Materiaali ei eroa radikaalisti pääbändin ilmaisusta. I-levy tarjoaa stoner rockia ripauksella bluesia ja 1970-luvun progea. En keksi syytä, miksei näitä lauluja olisi voinut julkaista Jess and the Ancient Ones -nimellä. Suurin ero taitaa olla, että tällä levyllä soivat puhaltimet.

Pastissi on taitolaji, jonka Thomas Corpse hallitsee. The Exploding Eyes Orchestran debyytin biisit eivät vain ole niin hyviä kuin herralta on totuttu kuulemaan. Farewell To All-In-One fiilistelee kauniisti, levyn aloittava The Stone rokkaa reippaasti ja My Father the Wolfin jää päähän soimaan. Muuten I on tasapaksu levy, jota tahallisen tunkkainen soundimaailma ei ainakaan paranna.

Aki Lehti

Uusimmat

Levyt

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Beirut: Gallipoli

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.