The Exploding Eyes Orchestra: I

Kuopiolaisen Jess and the Ancient Ones -yhtyeen kolme vuotta sitten ilmestynyt ensimmäinen pitkäsoitto ja toissavuotinen ep keräsivät syystäkin kehuja okkultismia ja psykedeliaa yhdistelevällä rockillaan. The Exploding Eyes Orchestra -kollektiivissa soittaa viisi emoyhtyeen seitsemästä jäsenestä ja molempien orkesterien kappaleet ovat Thomas Corpsen käsialaa. Tähän kun lisätään vielä laulaja Jessin tunnistettava ääni, niin bändejä ei voi olla vertailematta keskenään. The Exploding Eyes Orchestra onkin olemassa vain siksi, että nämä biisit eivät säveltäjä Corpsen mielestä sopineet Jess and the Ancient Onesin levylle.

Materiaali ei eroa radikaalisti pääbändin ilmaisusta. I-levy tarjoaa stoner rockia ripauksella bluesia ja 1970-luvun progea. En keksi syytä, miksei näitä lauluja olisi voinut julkaista Jess and the Ancient Ones -nimellä. Suurin ero taitaa olla, että tällä levyllä soivat puhaltimet.

Pastissi on taitolaji, jonka Thomas Corpse hallitsee. The Exploding Eyes Orchestran debyytin biisit eivät vain ole niin hyviä kuin herralta on totuttu kuulemaan. Farewell To All-In-One fiilistelee kauniisti, levyn aloittava The Stone rokkaa reippaasti ja My Father the Wolfin jää päähän soimaan. Muuten I on tasapaksu levy, jota tahallisen tunkkainen soundimaailma ei ainakaan paranna.

Aki Lehti

Uusimmat

Levyt

The National: I Am Easy To Find

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.