Them Bird Things:The Bride Who Came to Yellow Sky

Levyt

Them Bird Things

The Bride Who Came to Yellow Sky

Playground

Them Bird Thingsin The Bride Who Came to Yellow Sky on elokuvamainen albumi. Kun kappale vaihtuu, alkaa uusi kohtaus. Tarina etenee kappaleesta toiseen, maisema pysyy yhtenäisenä. Harvoin musiikki on näin visuaalista. Kuultu muuttuu välittömästi kuvallisiksi mielikuviksi, joihin piirtyy lännenelokuvien maailma.

Salla Dayn androgyyni, hätkähdyttävä ääni valaa oudon mystisen tunnelman kappaleiden ylle.

Voimakkaan visuaalisen kuuntelukokemuksen jälkeen on ihmeellistä katsoa levyn nimikkokappaleen musiikkivideota. Siinä on kuvattuna juuri sellaiset karut, mutta jylhän kauniit preeriamaisemat, jotka levyä kuunnellessa on mielessään kuvitellut. Sopivampaa videota Sara Woodmansee ei olisi voinut kappaleelle kuvata. Oikeastaan hänen Yhdysvalloissa Badlandsin kansallispuistossa Etelä-Dakotassa ja Wyomingissa kuvaamansa maisemat edustavat koko levyä.

Kuivat ja hiljaiset arot eivät kuvasta kuitenkaan Them Bird Thingsiä, joka yhdistää rockia, bluesia, countrya ja folkia musiikissaan omalaatuisella, vinolla ja arvaamattomalla tavalla. Perinteisistä aineksista yhtye muovailee ennenkuulumattoman – ja ennennäkemättömän – maagisen maailman.

Uusimmat

Levyt

Beirut: Gallipoli

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

NEV: Volant

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.