Them Bird Things:The Bride Who Came to Yellow Sky

Levyt

Them Bird Things

The Bride Who Came to Yellow Sky

Playground

Them Bird Thingsin The Bride Who Came to Yellow Sky on elokuvamainen albumi. Kun kappale vaihtuu, alkaa uusi kohtaus. Tarina etenee kappaleesta toiseen, maisema pysyy yhtenäisenä. Harvoin musiikki on näin visuaalista. Kuultu muuttuu välittömästi kuvallisiksi mielikuviksi, joihin piirtyy lännenelokuvien maailma.

Salla Dayn androgyyni, hätkähdyttävä ääni valaa oudon mystisen tunnelman kappaleiden ylle.

Voimakkaan visuaalisen kuuntelukokemuksen jälkeen on ihmeellistä katsoa levyn nimikkokappaleen musiikkivideota. Siinä on kuvattuna juuri sellaiset karut, mutta jylhän kauniit preeriamaisemat, jotka levyä kuunnellessa on mielessään kuvitellut. Sopivampaa videota Sara Woodmansee ei olisi voinut kappaleelle kuvata. Oikeastaan hänen Yhdysvalloissa Badlandsin kansallispuistossa Etelä-Dakotassa ja Wyomingissa kuvaamansa maisemat edustavat koko levyä.

Kuivat ja hiljaiset arot eivät kuvasta kuitenkaan Them Bird Thingsiä, joka yhdistää rockia, bluesia, countrya ja folkia musiikissaan omalaatuisella, vinolla ja arvaamattomalla tavalla. Perinteisistä aineksista yhtye muovailee ennenkuulumattoman – ja ennennäkemättömän – maagisen maailman.

Uusimmat

Levyt

The National: I Am Easy To Find

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.