Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures

Led Zeppelin, Nirvana, Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Kuyss, Eagles of Death Metal. Melkoisen komea joukko yhtyeitä. Vaan mitäpä tapahtuu, kun nämä kaikki löytyvät saman bändin jäsenistön taustalta?

Kun julkisuuteen alkoi tihkua tietoja siitä, että John Paul Jones, Dave Grohl ja Josh Homme ovat perustaneet uuden bändin, kohosivat odotukset hetkessä korkeuksiin.

Lopputulos on yhtäältä oikein kelvollisesti kulkevaa pörinärockia, mutta toisaalta myös selkeä pettymys. Odotin etukäteen trion luovan jotakin ennenkuulematonta.

Them Crooked Vultures voisi kuitenkin olla laulaja-kitaristi Josh Hommen luotsaaman Queens of the Stone Agen uusi albumi. QOTSA-levynä se olisi toki bändin parhaimmistossa, ihan siellä vuoden 2002 napakympin Songs for the Deafin hännillä.

Nirvanan rumpupallilta Foo Fightersin laulaja-kitaristiksi siirtynyt Grohl pitäytyy tällä albumilla tiukasti poissa eturivistä. Laulajana mies nousee esille vain muutamassa taustakuorossa, jos silloinkaan. Vokaaliosuuksien ja kitaroinnin osalta Them Crooked Vultures on mitä runsaimmissa määrin Josh Hommen käskyttämä.

Planeetan arvostetuimpiin rockbasisteihin lukeutuva Jones pistelee toki mureita bassolinjoja läpi levyn. Siellä täällä voi kuulla ajoittaisia kaikuja Led Zeppelinin legendaarisesta säveltaiteesta.

Them Crooked Vultures on ammattimiesten selvästi hyvällä fiiliksellä toteuttama rockalbumi, joka viis veisaa kaupallisuudesta ja mahdollisista hiteistä.

Se ei kuitenkaan nouse niin taivaallisiin sfääreihin kuin jäsenten historia antaisi odottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Levyt

Johanna Mäkeläinen: Rikas

Kelja: Horjuvan miehen karavaani

Arvio: Madonnalta tuntuu yhä puuttuvan visio levyllä Madame X

Arvio: Elias Gould: LP

Timo Lassy & Teppo Mäkynen: We Jazz Records

Bruce Springsteen: Western Stars

Levyarvio: Tanskalainen veteraanibändi D-A-D yllättää rouhealla uutuusalbumillaan

Levyarvio: Kirkas osa skandinaavisia naispoppareita

Levyarvio: JVG toimittaa uudella levyllään, mutta tulevaisuus vaatii rohkeutta

Levyarvio: Raskasta iskelmää on raskasta kuunneltavaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.