Tuomari Nurmio & Hoedown: Tales Of Judge Bone

Tuomari Nurmio on tunnettu siitä, ettei hän viihdy saman projektin parissa kovin montaa vuotta. Kallion kaduilta repäistyn Dumari ja Spuget -bändin slangivetoisen rymistelyn jälkeen mies palaa taas vaihteeksi englanninkielisen materiaalin ja Judge Bone -hahmon pariin.

Oivalliseksi kokonaisuudeksi osoittautuva Tales Of Judge Bone on tyylipuhdasta amerikkalaista juurimusiikkia. Autenttisuuteen pyrkivän albumin materiaali risteilee sujuvasti bluegrassin, countryn, bluesin ja soulin välillä, ja välillä on vaikea uskoa, että tällaista jälkeä on saatu aikaan kotimaisin voimin.

Iso kiitos kuuluu bändille: Nurmio ei ole tunnetusti tinkinyt taustayhtyeistään, eikä Hoedown tee tässä suhteessa poikkeusta. Seitsenhenkiseksi paisuneen ryhmän riveistä löytyy muun muassa Ninni Poijärvi, Jarmo Nikku, Esa Kaartamo, Olli Haavisto ja Masa Maijanen. He osoittavat hallitsevansa suvereenisti tämän tyylilajin kiemurat.

Nurmion lähiaikojen helmasynti on ollut vanhan materiaalin uudelleenlevyttäminen ja loputon kierrättäminen. Alun perin 1980-luvulla levytetyt Buffalo’s Bone ja You Hate Me And My Stetson Hat kuultiin muutaman vuoden takaisella Big Bear’s Gate -albumilla ja nyt ne ovat löytäneet tiensä tällekin levyllä. Eikö olisi kiinnostavampaa tehdä täysin uutta musiikkia, kun sitäkin tuntuu syntyvän?

Mikko Siltanen

Uusimmat

Levyt

Katu Kaiku: Luna

Weeping Willows: After Us

William Basinski: On Time Out of Time

The Cinematic Orchestra: To Believe

Levyarvio: Osa Samuli Putron vähäeleisestä karismasta jää Pienet rukoukset -levyn ääniraidan toiselle puolelle

Arosa Ensemble: Granit

Lauri Tähkä: Meidän tulevat päivät

Erica Nygård ja Niels Burgmann: Momentum

Robert Schumann: The violin sonatas on period instruments

Juha Tapio: Pieniä taikoja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.