Tuomas Logrén:Yövesi

Levyt

Tuomas Logrén

Yövesi

Sibelius-Akatemia

Kun hellekesään hakee säestystä, pihtiputaalaislähtöisen Tuomas Logrénin albumi välähtää välittömänä auringon kaverina. Soitetaan bluegrassia tyylin omimmassa nopeassa tempossa monin ins-trumentein ja sydäntä säväyttävin melodioin. Soundi on kuulas, äänitys selkeä, tunnelma ulkosuvea.

Soiton visuaalinen ilme unelmoi, tuulee, runoilee, tanssii ja laukkaa. Logrénin (dobro) ja Petri Hakalan (mandoliini) öisen veden liikkeitä pisaroiden ja laineina liikuttava nimikappale on esimerkki; metsärannan kuvastin, luonnon soitannollinen runonlausunta. Amerikkalais-irlantilais-skottilaiset perinteet sulavat kotopelimannien maisemaksi ja poljennoksi, suomalaistunteiluksi. Sävellykset (suurin osin) ja sovitukset (kauttaaltaan) ovat omia.

Albumi ei rakennu vain kitaristi Logrénin virtuositeetille. Moni volyymiltaan kuulokuvamaisesti kuin kasautuvina pilvinä voimistuva kappale kumuloi yleistä iloa ja herkkyyttä. Virta ryöpsähtää. Ukkosta purkautuu. Viulun ja haitarin svengi ja kontrabasson rytmi soitintuvat korosteisina ja vaihtelevina Logrénin kielisoitinhelinään. Yonan veikeästi ja Aili Järvelän vetävästi hauskojen ja koskettavien laulutulkintojen seuraa ei vierasta muualta tuttu Aaveratsastajatkaan.

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Osa Samuli Putron vähäeleisestä karismasta jää Pienet rukoukset -levyn ääniraidan toiselle puolelle

Arosa Ensemble: Granit

Lauri Tähkä: Meidän tulevat päivät

Robert Schumann: The violin sonatas on period instruments

Erica Nygård ja Niels Burgmann: Momentum

Juha Tapio: Pieniä taikoja

Vesterinen yhtyeineen: Faaraoiden aika

DJ Kridlokk: Silius

Children of Bodom: Hexed

Vilma Alinan Tulva on tulvillaan hittipotentiaalia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.