Tuomas Logrén:Yövesi

Levyt

Tuomas Logrén

Yövesi

Sibelius-Akatemia

Kun hellekesään hakee säestystä, pihtiputaalaislähtöisen Tuomas Logrénin albumi välähtää välittömänä auringon kaverina. Soitetaan bluegrassia tyylin omimmassa nopeassa tempossa monin ins-trumentein ja sydäntä säväyttävin melodioin. Soundi on kuulas, äänitys selkeä, tunnelma ulkosuvea.

Soiton visuaalinen ilme unelmoi, tuulee, runoilee, tanssii ja laukkaa. Logrénin (dobro) ja Petri Hakalan (mandoliini) öisen veden liikkeitä pisaroiden ja laineina liikuttava nimikappale on esimerkki; metsärannan kuvastin, luonnon soitannollinen runonlausunta. Amerikkalais-irlantilais-skottilaiset perinteet sulavat kotopelimannien maisemaksi ja poljennoksi, suomalaistunteiluksi. Sävellykset (suurin osin) ja sovitukset (kauttaaltaan) ovat omia.

Albumi ei rakennu vain kitaristi Logrénin virtuositeetille. Moni volyymiltaan kuulokuvamaisesti kuin kasautuvina pilvinä voimistuva kappale kumuloi yleistä iloa ja herkkyyttä. Virta ryöpsähtää. Ukkosta purkautuu. Viulun ja haitarin svengi ja kontrabasson rytmi soitintuvat korosteisina ja vaihtelevina Logrénin kielisoitinhelinään. Yonan veikeästi ja Aili Järvelän vetävästi hauskojen ja koskettavien laulutulkintojen seuraa ei vierasta muualta tuttu Aaveratsastajatkaan.

Uusimmat

Levyt

Anssi Kela: Ääriviivoja

Suistamon Sähkö: Etkot, pektopah ja etnoteknoa

Turmion Kätilöt: Universal Satan

Jyrki Härkönen: Jyrkkä... Jyrkempi... Jyrkin levy!

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana: Pidä valot päällä

Low: Double Negative

Yö: Mitä jos mä rakastan

Aapo Heinonen Quintet: TARA

Kuolemantanssi: Useita esittäjiä

Kotiteollisuus: Valtatie 666

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.