Tuomas Logrén:Yövesi

Levyt

Tuomas Logrén

Yövesi

Sibelius-Akatemia

Kun hellekesään hakee säestystä, pihtiputaalaislähtöisen Tuomas Logrénin albumi välähtää välittömänä auringon kaverina. Soitetaan bluegrassia tyylin omimmassa nopeassa tempossa monin ins-trumentein ja sydäntä säväyttävin melodioin. Soundi on kuulas, äänitys selkeä, tunnelma ulkosuvea.

Soiton visuaalinen ilme unelmoi, tuulee, runoilee, tanssii ja laukkaa. Logrénin (dobro) ja Petri Hakalan (mandoliini) öisen veden liikkeitä pisaroiden ja laineina liikuttava nimikappale on esimerkki; metsärannan kuvastin, luonnon soitannollinen runonlausunta. Amerikkalais-irlantilais-skottilaiset perinteet sulavat kotopelimannien maisemaksi ja poljennoksi, suomalaistunteiluksi. Sävellykset (suurin osin) ja sovitukset (kauttaaltaan) ovat omia.

Albumi ei rakennu vain kitaristi Logrénin virtuositeetille. Moni volyymiltaan kuulokuvamaisesti kuin kasautuvina pilvinä voimistuva kappale kumuloi yleistä iloa ja herkkyyttä. Virta ryöpsähtää. Ukkosta purkautuu. Viulun ja haitarin svengi ja kontrabasson rytmi soitintuvat korosteisina ja vaihtelevina Logrénin kielisoitinhelinään. Yonan veikeästi ja Aili Järvelän vetävästi hauskojen ja koskettavien laulutulkintojen seuraa ei vierasta muualta tuttu Aaveratsastajatkaan.

Uusimmat

Levyt

John Legend: A Legendary Christmas

Hector: Hectorin joululevy

Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi, Johanna Iivanainen, Timo Alakotila: Seimiyö

Eri esittäjiä: Anna laulu lahjaksi

Earthly Angels

Waltteri Torikka: Sydämeni joulu

Andite Chamber Choir: This Advent Moon

Project Vainiolla Ensemble: Suruvesi

Pete Parkkonen: PETE

Asa: Rakkauslauluja miehille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.