Ville Leinonen: Hei taas

Arvio: 3/5 tähteä.

Ville Leinonen voi tehdä kaikkea. Siinä missä monet artistit – ja etenkin heidän faninsa – kokevat poikkeamisen hyväksi havaitulta reitiltä uskottavuusongelmaksi, Leinosen oma uskottavuus tulee juuri hänen yllättävyydestään. Siitä, että maanantaina hän voi esittää yhden setin Glenn Danzigin kappaleita, tiistaina kokeellisen äänikollaasin ja keskiviikkona Raul Reimanin sanoittamia diskoiskelmiä.

Hei taas on tämä Leinosen tuotannon pikkulauantai. Jos kymmenen vuotta sitten Leinonen coveroi 70-luvun iskelmiä Hei!-levyllään, nyt on luonnollisesti 80-luvun synteettisessä maailmassa soivan iskelmän vuoro. Mukana on esimerkiksi alun perin 12-vuotiaan Jonna Tervomaan esittämä italo disco Sadepisaroita, johon Reiman on kirjoittanut lapsen laulettavaksi varsin riemastuttavat sanat: Istun mä baarissa näin / kokista juon sekä mietin.

Janne Lastumäki on toteuttanut taustat 80-luvun pakon sanelemien ihanteiden mukaisesti. Kokonaisuus on hyvin viihdyttävä ja herättää ajatuksen, voisiko Leinonen coveroinnin sijaan tehdä myös levyllisen uutta discoiskelmää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.