Virta: Hurmos

Arvio: 5/5 tähteä.

Kuopiolaislähtöinen, Jyväskylän kautta pääkaupunkiseudulle asemoitunut Virta on todellinen helmi. Vuonna 2012 julkaistu esikoislevy Tales From The Deep Waters ajoi kuulijan hurmokseen kypsän, moninaisen ja ambientvivahteisen äänimaailmansa kokonaisvaltaisessa imussa.

Uudella levyllä hurmos jatkuu albumin nimeä myöten. Mukana on enemmän elektroniikkaa, efektejä ja mystiikkaa. Huomattavasti aikaisemmin julkaistu makupala About To Fly on onneksi päässyt mukaan myös albumille, ja saanut multaa juurilleen levyn jo ensi metreillä täyteen kukintoonsa puhkaisevasta Aallot-kappaleesta. Antti Hevosmaan kauniit trumpettimelodiat kromaattisin koristein kiillottavat albumille kruunun.

Hurmos on avantgarden ja post-rockin sävyttämä jazzlevy, jonka estetiikka edustaa kaikkia niitä vaihtoehtoisia ratkaisuja, joita nyky-yhtyeillä on mahdollisuus tehdä, mutta joita ne eivät syystä tai toisesta tee. Sen vuoksi Virta ansaitsee kunnian sukupolvensa suunnannäyttäjänä ja jo nyt eräänä kotimaisen nykymusiikin kulmakivenä.

Venla-Vanamo Asikainen

Uusimmat

Levyt

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

The National: I Am Easy To Find

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Lena & The Slide Brothers: IV

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.