Näyttely esittelee Gallen-Kallelan yksityiselämää

Akseli Gallen-Kallelan elämää valokuvin esittelevä näyttely aukeaa tänään Galleria Valohuoneessa. Kansallistaiteilijan ateljee, koti ja maailma -näyttely on uuden Galleria Valohuoneen ensimmäinen näyttely.

Suomalaisen taiteen kultakauden tunnetuimpiin taidemaalareihin lukeutuvan Akseli Gallen-Kallelan syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Gallen-Kallelan museo julkisti tammikuussa Gallen-Kallelan laajasta valokuvakokoelmasta satoja kuvia vapaaseen käyttöön.

Kuopiossa aukeava näyttely koostuu näistä valokuvista, joita ei ole aikaisemmin ollut esillä näyttelyissä.

Galleria Valohuoneen johtaja Sampo Jaakkolan mukaan kuvat vaativat melko paljon käsittelyä ennen kuin ne saatiin näyttelykuntoon.

Esillä on valokuvia Gallen-Kallelan suurteosten valmistumisesta, ateljeista, taiteilijan nuoruusvuosilta, boheemielämästä Pariisissa, Berliinissä ja Tukholmassa, laajasta perhe- ja ystäväpiiristä sekä matkoista Afrikkaan ja Amerikkaan.

Näyttely on toteutettu yhdessä VB-valokuvakeskuksen kanssa.

Kauppakeskus Minnan toisessa kerroksessa sijaitseva Valohuone on auki tiistaista perjantaihin kello 11–18 ja lauantaisin 10–15. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kansallistaiteilijan ateljee, koti ja maailma avoinna Galleria Valohuoneessa 13.2.–28.3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.