Animal Crossing: New Leaf

Nintendo

Nintendo 3DS

Vuonna 2001 alkanut Nintendon verraton Animal Crossing -pelisarja on edennyt neljänteen ja samalla selkeästi onnistuneimpaan osaansa.

Animal Crossing: New Leaf alkaa, kun päähahmo muuttaa vehreään kaupunkiin, jossa pormestarin tehtävät odottavat. Siellä eletään reaalimaailman tapaan: kello on yhtä paljon, minuutit kulkevat samoin, vuorokaudet vaihtuvat ja vuodenajat kiertävät ympäri.

Pelaaminen koostuu pienistä askareista, esimerkiksi sisustamisesta, alueiden tutkimisesta, ystävyyssuhteista, kaupungin kehittämisestä ja elannonsaannista, kuten kalastamisesta, ötököiden keräämisestä ja fossiilien kaivamisesta.

Nähtävää ja tehtävää piisaa valtavasti. Sisältö ei ole silti suinkaan stressaavaa, vaan ilmapiiri on hyvin seesteinen. Alati yllättävää ja ilahduttavaa pelikokemusta maustetaan myös mainioilla nettiominaisuuksilla.

Vaikka tekeminen koostuukin arkisista asioista, peli ei kannusta lukkiutumaan neljän seinän sisään elämään virtuaalitodellisuudessa. Päinvastoin, kaikin puolin ansiokkaan, rentouttavan ja aivan ihastuttavan pelin sanoma on poikkeuksellisen hyväntahtoinen ja elämänmyönteinen.

Johannes Valkola

Uusimmat

Peliarviot

Never Alone

Lara Croft and the Temple of Osiris

The Legend of Korra

Battle Academy

Shape Up

Game of Thrones: Episode One – Iron From Ice

Bungie:Destiny

Hyrule Warriors: Omega Force, Team Ninja, Nintendo

Ryse: Son of Rome

Battlefield 4

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.