Assassin’s Creed III - Ubisoft Montreal

PS3, Xbox 360, tulossa PC ja Wii U

 

Suursuositun hiippailusarjan uusin osa Assassin’s Creed III on julkaisija Ubisoftin historian kallein ja isoin tuotanto, mutta aidoksi merkkiteokseksi siitä ei ole.

Peli sijoittuu 1700-luvun Amerikan siirtomaamaisemista New Yorkiin ja Bostoniin. Kaupungeissa ja avarassa luonnossa suoritetaan salatehtäviä, taistellaan vihollisia vastaan ja metsästetään eläimiä. Myös merille pääsee komean fregatin ruorissa.

Assassin’s Creed III on paikoin huumaava peli. Upean grafiikan, näyttävän hahmoanimaation ja eeppisen ajankuvan edessä voisikin sokaistua tehtävien lyhytnäköisyydelle, puuduttavalle rakenteelle ja ihmeellisille bugeille. Epäkohtia on kuitenkin liikaa.

Myös alkeellinen tarinankerronta ansaitsee risuja. Se tekee videopeleissä useasti nähtyjä virheitä aina epämiellyttävästä hahmokaartista, kuivasta dialogista ja sekavasta juonesta lähtien. Myöskään Yhdysvaltain vapaussodasta ei ammenneta mielenkiintoisesti.

Assassin’s Creed III:ssa piisaa yritystä moneen suuntaan, mutta todelliset huippuhetket ovat lyhyitä ja harvassa. Netin moninpeli nousee parhaiten esiin suureellisesta kokonaisuudesta.

Johannes Valkola

Uusimmat

Peliarviot

Never Alone

Lara Croft and the Temple of Osiris

The Legend of Korra

Battle Academy

Shape Up

Game of Thrones: Episode One – Iron From Ice

Bungie:Destiny

Hyrule Warriors: Omega Force, Team Ninja, Nintendo

Ryse: Son of Rome

Battlefield 4

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.