BIGS

Pari viikkoa sitten heräsin yöllä kylmä hiki otsallani. Tajusin järkyttyneenä, että elämästäni puuttuu baseball-peli. Kun kotoa löytyvät kaikki modernit pelikonsolit, sellainen hankkiminen ei pitäisi olla suuri ongelma, vai mitä? Niin sitä voisi luulla.

Maailmassa on toki baseball-videopelejä, useita erilaisia. Laji on suosittu Yhdysvalloissa ja Japanissa, mutta Euroopassa niitä julkaistaan harvemmin. Playstation 3:n jenkkipelit eivät Suomessa toimi, joten nettitilaamisen voi unohtaa. Jotkut Xbox 360:n pelit toimivat sekä USA:n NTSC- että Euroopan PAL-telkkareissa, mutta baseball-julkaisuita ei joukkoon mahtunut. Tarkistin kyllä.

Sitten törmäsin tavallisessa suomalaisessa tavaratalossa Nintendo Wiin Bigsiin. En tiedä, mistä nimi Bigs tulee, mutta siinä on kyse baseballista.

Säännöt on helppo oppia. Kunhan pitää mielessään, että kopista palaa ja takalaitonta ei ole, pesäpallon perustiedoilla pärjää hyvin. Pesät ovat eri järjestyksessä mutta siitä ei tarvitse huolestua. Yhden pelin jälkeen sääntöpuoli ei enää tuota ongelmia.

Kyse on perinteisestä baseballista, mutta hieman liioitellen. Bigs ei ole urheilusimulaattori, ei edes yritä olla. Ote on rento. Tärkeintä on pelaamisen hauskuus.

Wiin liikkeentunnistusohjaus on otettu todelliseen hyötykäyttöön. Wiimote-ohjaimella lyödään palloa kuin se olisi oikea maila. Yhdistämällä Wiimoten heilautukseen A- tai B-nappi, saadaan erikoiskova lyönti tai näpäytys. Lyöntisysteemi on todella hauska ja koko Bigsin suurin valtti.

Syöttäminen sujuu Wiimotella myös. Syöttöön saadaan mukaan jopa kierrettä ranneliikkeellä. Mitä kovemmin kädellä olan takaa vispaa, sitä kovempi syöttö on ja sitä vaikeampi siihen on vastustajan osua. Syöttäminen käy kuitenkin pitkän päälle tylsäksi. Se ei ole läheskään yhtä tyydyttävää ja hauskaa touhua kuin lyöminen.

Pelikriitikot eivät yleensä kehu Bigsin kaltaisia pelejä. Peli on turhan yksinkertainen ollakseen hardcore-pelaaja-uskottava. Bigsistä ei ole elämäntehtäväksi, se on vain kevyttä hupia. Wiille löytyy parempiakin pelejä, tosin laitteen urheilupelitarjonnassa on vielä suuria puutteita.

Perussuomalainen peruspelaaja ei hevillä jääkiekkoaan ja jalkapalloaan baseballiksi vaihda, ei edes tilapäisesti. Mutta mikäli joku tässä maassa haluaa baseballia pelikonsolilla pelata, Wiin Bigs taitaa olla ainoa vaihtoehto.

MARKO AHONEN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Peliarviot

Never Alone

Lara Croft and the Temple of Osiris

The Legend of Korra

Battle Academy

Shape Up

Game of Thrones: Episode One – Iron From Ice

Bungie:Destiny

Hyrule Warriors: Omega Force, Team Ninja, Nintendo

Ryse: Son of Rome

Battlefield 4

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.