Bungie:Destiny

Destiny

Bungie

PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One

Yhdysvaltalainen Bungie tunnetaan Microsoftin luottostudiona, joka on vastuussa Xbox-pelikonsolien Halo-hittisarjan luonnista. Yli kymmenen vuoden Halo-putken jälkeen studio kertoi muutama vuosi sitten hylkäävänsä Microsoft-yksinoikeuspelit ja aloittavansa uuden tieteisseikkailun työstämisen.

Monen vuoden työn jälkeen lopputulos on viimein valmis.

Destiny on kunnianhimoinen verkkopeli, jonka tarinaa ja pelimaailmaa on luvattu päivittää vuosia. Pelillisesti uutuus yhdistelee Blizzardin World of Warcraftista tuttua massiiviverkkopeliä Mass Effect- ja Halo-vaikutteilla ryyditettyyn tieteisräiskintään.

Pelialan suurimpiin julkaisijoihin kuuluvan Activisionin tallissa Bungie on murtanut vanhat kahleensa Microsoftiin. Yhtiön uutuuspeli on Halo-sarjasta poiketen saatavilla myös Sonyn konsoleille ja esimerkiksi luvattua lisäsisältöä pääsevät testaamaan ensimmäisenä juuri Playstation-pelaajat.

Teknisesti Bungien uutuus on vaikuttava ja kaunis tuotos. Laaja pelimaailma on kaunista katseltavaa, sillä koko komeus on pelihahmojen animaatiota ja aseiden yksityiskohtia myöten rakennettu laadukkaasti.

Ulkoasussa uuden konsolisukupolven tehot näkyvät selvästi: pitkän elinkaaren vuoksi pelin hankinta kannattaa erityisesti uutuuslaitteille. Paukkuja on laitettu myös Xbox 360- ja PS3-versioihin, jotka ovat heikommasta ulkoasustaan huolimatta vaikuttavia nekin.

Tuotantoon investoitu rahamäärä näkyy kautta linjan. Ulkoasun lisäksi pelin kontrollit ja ääninäyttely ovat huippulaatua ja yksityiskohdat viimeisteltyjä pelivalikoista lähtien.

Musiikkituotannossa on ollut kovia nimiä, sillä loppumusiikista vastaa Paul McCartney. Pelihahmojen ääninäyttelijöinä toimivat puolestaan Game of Thrones -sarjasta tuttu Peter Dinklage ja Walking Dead -tähti Lauren Cohan.

Kehittäjien vuosikymmenen kokemus hittipelien tuotannosta näkyy kaikessa. Uutta pelisarjaa rakentavalle Bungielle pelimekaniikan yhteneväisyydet Halo-sarjaan saattavat olla jopa kiusallinen ilmiö, mutta ne kertovat osaltaan tuotannon tasalaatuisuudesta ja kokemuksen muovaamista kehityslinjoista.

Teknisen ilotulituksen ja pelillisesti toimivan paketin pelaaminen on ensimmäiset tunnit äärettömän hauskaa. Kuherruskuukauden jälkeen Destiny paljastaa kuitenkin kylmemmän puolensa, sillä pelin tarina jää pintapuoliseksi. Ihmiskunnan pääosan tuhonnut muukalaisrotu ja tätä vastaan taistelevat sankarit ovat juoniteema, jota on ennen Bungieta käsitellyt noin joka toinen maailman pelitalo.

Kaukaiseksi jäävä pelitarina heikentää pelikokemusta, sillä motivaatio tehtävien suorittamiseen heikentyy. Laadukkaassa kokonaisuudessa tarinan onttous ei kuitenkaan ole ylitsepääsemätön ryppy, sillä vastavuoroisesti pelaaminen muiden ihmispelaajien kanssa sieppaa tiiviisti mukaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Peliarviot

Never Alone

Lara Croft and the Temple of Osiris

The Legend of Korra

Battle Academy

Shape Up

Game of Thrones: Episode One – Iron From Ice

Bungie:Destiny

Hyrule Warriors: Omega Force, Team Ninja, Nintendo

Ryse: Son of Rome

Battlefield 4

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.