Epic Mickey 2 – The Power of Two

Disney Interactive Studios

Vita, PC, PS3, Wii, Wii U, Xbox

Epic Mickey 2 ilmestyi jo viime vuoden puolella, mutta tämä juttu perustuu tuoreeseen Vita-versioon. Innostus ei ollut valtavan korkealla, sillä peli ei ole juurikaan kehuja kerännyt. Vita-versio hyödyntää laitteen teknisiä ominaisuuksia, varsinkin kosketusnäyttöä.

Mikki Hiiri yrittää jälleen pelastaa Wastelandin satumaan käyttäen apumaan taikapensseliä. Tinnerillä ympäristö katoaa, maalia käyttäen se tulee näkyviin. Ongelma on, missä ja miten näitä kahta vaihtoehtoa pitää hyödyntää.

Tällä kertaa Mikillä on apulainen, Oswald-jänis. Ketterä Oswald pääsee sinne, minne Mikki ei. Oswald on varsinainen velho sähkökäyttöisten laitteiden kanssa. Eteneminen vaatii yhteistyötä.

Pulmat ovat usein turhan vaikeita tällaiseen koko perheen viihteeseen. Pelimekaniikka toimii puolinaisesti ja käy hermoille. Taistelut käyvät pitkän päälle tylsiksi, varsinkin isopahisten kanssa. Oswaldin tekoäly tökkii.

Tekninen toteutus on viehättävä ja kunnioittaa Disney-perinteitä. Pelattavaa, kerättävää ja tutkittavaa on runsain määrin. Tunnelma on sympaattinen, mutta kokonaisuus on peliteknisesti rikki.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Peliarviot

Never Alone

Lara Croft and the Temple of Osiris

The Legend of Korra

Battle Academy

Shape Up

Game of Thrones: Episode One – Iron From Ice

Bungie:Destiny

Hyrule Warriors: Omega Force, Team Ninja, Nintendo

Ryse: Son of Rome

Battlefield 4

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.