Limbo -videopeli

(Xbox 360) Aina välillä joku pikkurahalla tehty independent-julkaisu nousee omaperäisyytensä ja toteutuksensa ansiosta hypen huipulle. Juuri nyt tuo peli on Xboxin Arcade-nettikaupasta saatava Limbo.

Peli ei selittele mitään. Pikkupoika heitetään suoraan synkkään metsään. Hän kulkee 2d-maisemissa jatkuvasti oikealle ja yrittää pysyä hengissä. Käytännössä poika hukkuu, tippuu kuolemaan, astuu ansaan tai hirviö tappaa hänet. Pelaajan tehtävä on keksiä, miten kuolema voitaisiin uudella yrittämällä välttää.

Kun käytössä on vain hyppy ja yleinen aktivointinappa, ongelmien luulisi olevan helppoja. Limbossa kuitenkin riittää haastetta. Pelin nerokkuus on siinä, että kun oikean lähestymistavan lopulta keksii, reaktio on aina sama: "Tietenkin! Olisihan tuo pitänyt tajuta."

Limbo on käytännössä lähes mustavalkoinen peli. Miljöö ja pelihahmot kuvataan silhuetteina, tai voisi niitä varjoinakin pitää. Tunnelma on erittäin vahva, suorastaan maanisdepressiivisen pelottava. Peli on lyhyt, mutta juuri siksi sitä myydäänkin netissä 1200 Microsoft-pisteellä (noin 14 euroa).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Peliarviot

Never Alone

Lara Croft and the Temple of Osiris

The Legend of Korra

Battle Academy

Shape Up

Game of Thrones: Episode One – Iron From Ice

Bungie:Destiny

Hyrule Warriors: Omega Force, Team Ninja, Nintendo

Ryse: Son of Rome

Battlefield 4

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.