Raiden Legacy

Raiden Legacy

DotEmu

iOS, Android

Vanhojen kolikkovideopelien uusilla versioilla on oma pelaajakuntansa, mutta harvemmin kyse on pelkästä nostalgiasta, toki siitäkin. Raiden Legacy sisältää neljä klassista 2D-räiskintäpeliä, joista ensimmäinen, Raiden, ilmestyi vuonna 1990. Lisäksi 4,5 euron hintaiseen kokoelmaan kuuluvat pelit Raiden Fighters, Raiden Fighters 2 ja Raiden Fighters Jet.

Pelaaminen on yksinkertaista mutta haastavaa. Oma alus tuhoaa vihollisia jatkuvasti ylöspäin vierivissä maisemissa. Vihollisten jäljiltä löytyy uusia, tehokkaampia aseita, sekä muita apuvälineitä, jotka tulee kerätä talteen.

Kaikesta näkyy on aito rakkaus retropelaamiseen ja vanhoihin kolikkopeleihin. Tekninen toteutus ja tunnelma ovat täsmälleen sitä, mitä pitääkin. Ainoa ongelma on kosketusnäyttöohjaus, joka ei ole parhaimmillaan millintarkassa vihollisen tulituksen väistelyssä.

Vaikka pelin julkaisija on ranskalainen DotEmu, sen pääohjelmoija Patrick Aalto asuu Jyväskylässä. Aalto vastaa emulaattorista, jonka avulla mobiililaite suorittaa alkuperäisen kolikkopelin ohjelmakoodia. Aalto kertoo projektista yksityiskohtaisesti blogissaan osoitteessa: dsx86.patrickaalto.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Peliarviot

Never Alone

Lara Croft and the Temple of Osiris

The Legend of Korra

Battle Academy

Shape Up

Game of Thrones: Episode One – Iron From Ice

Bungie:Destiny

Hyrule Warriors: Omega Force, Team Ninja, Nintendo

Ryse: Son of Rome

Battlefield 4

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.