Ryse: Son of Rome

Xbox One, tulossa PC, ikäraja 18

Ulkoisesti Xbox Onen päräyttävin peli, saksalaisen Crytekin Ryse: Son of Rome näyttää, missä mennään konsoligrafiikan kärjessä.

Antiikin Roomaan sijoittuvassa toimintapelissä historiallisen kauniit maisemat heräävät upeasti henkiin pienimpiä yksityiskohtia myöten. Taustojen laaja skaala yhdistettynä hämmentävän aitoihin kasvomalleihin ja valotehosteisiin yltääkin liki fotorealismiin.

Mutta siinä missä Crytekin grafiikkavelhot ottavat aimo harppauksen tulevaisuuteen, Rysen toinen jalka jää menneisyyteen. Erittäin brutaali pelikokemus koostuu viholliskohtaamisista, jotka tuntuvat tympeiltä alusta alkaen. Eikä vaikutelma ole väärä, sillä noin kuuden tunnin kokonaisuus muodostuu simppelistä nappien hakkaamisesta ja puuduttavasta toistosta.

Suoraviivaisessa mäiskinnässä ei ole hienostuneisuudesta eikä taktisuudesta tietoakaan. Myös hahmonkehitykseen ja tarinankerrontaan kaipaisi syvempää ajatusta. Lyhyt peli on lisäksi liian helppo vaikeimmallakin tasolla.

Onkin sääli, että visuaalisia virikkeitä lukuun ottamatta tarjolla on kovin vaatimatonta ja mielikuvituksetonta pelaamista.

Johannes Valkola

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Peliarviot

Never Alone

Lara Croft and the Temple of Osiris

The Legend of Korra

Battle Academy

Shape Up

Game of Thrones: Episode One – Iron From Ice

Bungie:Destiny

Hyrule Warriors: Omega Force, Team Ninja, Nintendo

Ryse: Son of Rome

Battlefield 4

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.