Pappilan pihan kesäteatteri: Liisa Ihmemaassa

Pappilan pihan kesäteatteri: Liisa Ihmemaassa. Pieksämäen Kulttuuripappila Sylvi 16.6.

Liisa Ihmemaassa on tarinana tunnettu, joten katsoja tietää jo, mitä odottaa. Pappilan pihan esitys lähtee siihen nähden liikkeelle hieman verkkaisesti, mutta vähitellen kuva kirkastuu ja näytelmän hahmot alkavat elää.

Sadun sisälle sukeltamista edesauttaa uskottava lavastus ja asianmukainen puvustus.

Erityistä on Elsi Kinnusen näytelmään säveltämä musiikki, jota kissa Mörököllin roolissa esiintyvä Kirsi Alanko tulkitsee luontevasti. Näyttelijät käyttävät tarvittaessa mikrofoneja, mikä parantaakin kuuluvuutta. Näytelmästä saa näin irti enemmän.

Pirjo Särkkä kuningattarena vangitsee katsojan huomion ilman muuta. Hyvä vastapaino hänen hirmuisuudelleen on lempeä ja suloinen kuningas (Veera Toivonen).

Mirva Karjalainen nauttii kohtalokkaan herttuattaren roolista niin, että katsojakin hykertelee. Juonta pitävät kasassa Liisana Katriina Poso ja jo mainittu kissa Mörökölliä esittävä Kirsi Alanko.

Asiaankuuluva sadekuuro pelkästään raikastaa, mutta ei kastele. Pienet katsojat lähtivät esityksestä kotiin hyväntuulisina ja innokkaina tulemaan uudelleen.

Pieksämäen vahvalla teatteriharrastuksella ei ole pelkoa hiipumisesta senkään vuoksi, että jo yksistään tässä näytelmässä on mukana toistakymmentä innokasta lapsinäyttelijää.

Jaana Virtanen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.