Pappilan pihan kesäteatteri: Peter Pan

Satuhahmo Peter Pan sekä hänen tarinansa ovat tutut lapsiyleisöllekin, joten sisälle näytelmään pääsee helposti. Marja-Liisa Lintusen ohjauksessa Pappilan Pihateatterin Kapteeni Koukku sekä merirosvot on esitetty yleisvaikutelmaltaan hyvin kiltteinä. Vain itse kapteeni (Ilkka Holmavuo) väläyttää vähän mustempaakin puolta vaikka vasta se on lasten mielestä kiinnostavaa. Ei ole syytä varoa, että he pelkäävät tai säikähtävät.

Kolmikko Leena (Tiia Havu), Helinä (Katriina Poso) ja Peter Pan (Juho Kolehmainen) näyttelee roolinsa tasapainoisesti ja hyvässä keskinäisessä vuorovaikutuksessa. Havu myös esittää ilmeikkäästi laulusoolonsa. Poso pystyy ilmaisemaan Helinän hahmoon kuuluvan outouden, sen ettei tämä ole oikeastaan ihminen.

Merirosvot muodostavat toisen toimintaryhmän, joka niin ikään näyttelee hyvin yhteen. Kokeneet Pirjo Särkkä, Kirsi Selonen ja Holmavuo vievät tarinaa eteenpäin sujuvasti ja Särkkä sekä Selonen käyttelevät huolettomasti komediennen taitojaan höpsöinä merirosvoina. Veli-Hannu Pulkkisen Rosvo Roope on myös hauskuttava verenhimoisuudessaan.

Näytelmässä on mukana paljon pieniäkin lapsiavustajia, mikä on kaksipiippuinen asia: on hienoa, että harrastusta riittää ja uusia tekijöitä on kasvamassa. Toisaalta letkan kuljettaminen mukana hidastaa näyttelemisen tempoa. Ehkä jälkimmäinen on kuitenkin uhrattava tulevaisuuden hyödyn takia.

Jaana Virtanen