Älä selitä. Oikeasti katsoit televisiota.

MTV:n tutkimuksen mukaan kanavan ohjelmatarjonta tavoitti helmikuussa 4,9 miljoonaa suomalaista eli 91 prosenttia koko väestöstä. Tutkimuksen mukaan lähes jokainen suomalainen vietti MTV:n parissa päivittäin 41 minuuttia. Vajaa tunti ei tunnu kovin pitkältä ajalta, mutta totuus on tietysti vähän toisenlainen. Televisiossa kun on monta muutakin kanavaa. Kaiken kaikkiaan suomalaiset kukkuivatkin helmikuussa töllön ääressä noin kolme tuntia vuorokaudessa.

Lyhyelläkin matematiikalla on helppo laskea, että tämä tekee viikossa 21 tuntia. Kuukaudessa 84 ja vuodessa 1 095.

Sitä sanotaan, että jonkin täysin uuden asian syvälliseen oppimiseen tarvitaan 10 000 tuntia. Jos siis telkkarin katselun vaihtaa vaikka perhonsidontaan, tähtitieteen opintoihin tai venäjän kielen tankkaamiseen, sitä on reilussa yhdeksässä vuodessa jo melkoinen tekijä. Yhtään perhonsidontaa vähättelemättä, veikkaan, että tuossa lajissa olisi 10 000 tunnilla jo melkoinen mestarien mestari.

Mutta toisaalta. Täytyykö sitä aina tehdä jotain hyödyllistä ja fiksua. Miksi television katsomisesta täytyy kantaa alituiseen pientä huonoa omaatuntoa?

MTV:n katsotuin ohjelma helmikuussa oli muutoin Yökylässä-jakso, jossa Maria Veitola piipahti Aira Samulinin luona. Jaksoa katsoi 1,4 miljoonaa suomalaista. Muillakin kanavilla oli samaan aikaan katsojia, joten moni näistä ”en katso koskaan telkkaria” ihmisistä taitaa valehdella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Kun ravintolan sisään tulvi kuormallinen lunta

Anton Paulon uusi koti

Koulussa juoksin, mutten oppinut juoksemaan.

Entä jos olisit itsesi paras ystävä arvostelemisen sijaan?

Pintaremontti ei auta

Työperäinen maahanmuutto ei pelasta

Kokoomus virittelee johtajakisaa

5G-ristiretki hiipumassa taistelu- väsymykseen

Miksi lukio on parempi kuin some?

Kolumni: Onko tulevaisuus utopiaa vai dystopiaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...