Classic vei matkalle menneisyyteen

Lomailin Israelissa kun armoton nuhakuume kaatoi minut punkkaan. Vaikka kuinka olisi tehnyt mieli kierrellä Tel Avivia, melkein 39 asteen kuume muutti suunnitelmat. Lomailu vaihtui potemiseksi.

Jossain unien välissä avasin hotellihuoneen television. Kanavana oli eurooppalainen Vh1 Classic, joka soitti pääsääntöisesti vanhoja hittejä. Välillä teemana olivat 80-luvun hitit, sitten ysärit ja ajoittain näiden yhdistelmä. Ilahduttavasti kanava ei sisältänyt tympeitä juontoja eikä toistuvia mainoksia.

Olen elänyt nuoruutta 80–90 -luvuilla, joten biiseistä moni oli tuttu. Osan olin yrittänyt aktiivisesti unohtaa.

Nuhakuume, vieras kaupunki ja israelilaiset kuumelääkkeet, joiden ainesosat kuulostivat melkein laittomilta, olivat omiaan sekoittamaan potilaan mielen. Sitä kun herää hikisenä ja kuumeisena maailmaan jossa Britney Spears voivottelee nenä-äänellä, joku poikabändi tanssii yhtenevissä asuissa ja Cher pukeutuu postimerkin kokoisiin vaatteisiin, tulee useaan kertaan ihmetelleeksi ”missä minä oikein olen” ja ”miten täältä pääsee pois”.

Nyt loma on takana ja kuume hellittänyt. Korvamadot ovat tiukassa. Hyräilen toistuvasti muun muassa Whamin, Gloria Estefanin ja Spice Girlsin hittejä. Tuntuu siltä kuin Israelin sijaan olisin lomaillut menneisyydessä. Onneksi reissusta ei tarttunut korvamadon ohessa muita nuoruuden riesoja kuten finnejä ja pakottavaa tarvetta syljeskellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Kuinka korvata maitotuotteita?

Miksi Yle väheksyy kirjallisuutta?

Onnellinen vainaja

Monenlaista uutista ja uutislähetystä

Brexit-sopu saavutettu – ja lehmät lentää

MTV suunnittelee tähtiensä urat

EU-maa, joka marssii Attilan jalanjäljissä

Suomen kauden villit kuukaudet

Jouko Turkka pisti veljekset uusiksi

Annoin toisen mahdollisuuden Muuntohiilelle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...