Ei enää mopolla moottoritiellä

KalPa Hockey Oy lähtee alkavaan liigakauteen 2,6 miljoonan euron pelaajabudjetilla. Vielä viisi kautta sitten pelaajille maksettavaan pottiin saatiin raavittua hädin tuskin miljoona euroa.

Kasvu on lievästi ilmaisten huikea ja osoittaa, että Kuopiossa on tehty aika paljon asioita oikein.

Alkavalla kaudella pelaajille maksavat enemmän vain Jokerit ja Kärpät (molemmat kolme miljoonaa) ja HIFK (2,9 miljoonaa). Raumalla Lukko on siivonnut saaviin samankokoisen budjetin kuin Kuopiossa.

Viesti on selvä.

Kuopiossa ei ajeta enää mopolla moottoritiellä.

 

KalPan johto välittää panostuksellaan uskottavuuden viestiä lystin maksaville tahoille - yhteiskumppaneille ja yleisölle.

Signaali lähtee totta kai myös suorittavaan portaaseen. Palikat menestykseen on koottu ja kärryt tulee ajaa nyt huomattavasti pidemmälle kuin puolivälieriin. Tähän faktaan limittyy aika pitkälti myös kauden alla tehty valmentajanvaihdos. Organisaatio on asettanut panostuksen myötä riman – ja sen myötä menestyspaineet – niin korkealle, että pienikin epäilyksen siemen epäonnistumisesta saa aikaa vastareaktion.

KalPa ei ole enää pelaamateriaalinsa ja pelaajapalkkioittensa suhteen pieni eikä edes keskisuuri haastaja, vaan yksi suurimmista mestarikandidaateista.

Eikä siinä mitään. Ei sen suhteen ole edes pyritty kätkemään kynttilää vakan alle.

Runkosarja on jo voitettu.

Seuraava tavoite-etappi tulee olla ja onkin isommassa kannussa.

 

Kiekkoliigan hiearkiassa on tapahtunut isoja muutoksia.

Takavuosina Kuopiosta hypättiin kehittymään Helsinkiin ja Turkuun jo ennen ajokortti-ikää. Nyt suunta on kääntynyt päinvastaiseksi. Kuvaava esimerkki on Artturi Lehkonen, 17, joka on yksi ikäluokkansa supertalenteista. Lehkonen halusi itse kehittymään Turusta Kuopioon. Nuorukaisen pestin takana ei siis ollut värväysoperaatiota.

Niin ne ajat muuttuvat.

 

SM-liigan tason väitetään taas kerran heikentyneen, kun tukku pelaajia karkasi itänaapurin KHL-markkinoille.

Näinköhän.

Lehkosen tapaiset nuoret lahjakkuudet sekä Jukka Voutilaisen (KalPa), Petri Vehasen (Lukko) ja kumppaneitten tapaiset kokeneet paluumuuttajat pitävät huolen siitä, ettei tasoviisari värähdä ihan helposti alaspäin.

Ja ties mitä NHL:n työsulku tuo vielä mukanaan.

 

 

Uusimmat

Kolumnit

Juhannuksenahan voi laittaa tv:n kiinni, eikö?

Uutisia: et ole niin spesiaali kuin luulet

Eurobudjetista uusi rahareikä?

Egyptiläiset muistelevat risti-riitaisin tuntein

Itsemurhat herättivät huolen tosi-tv:stä

Ilmastoahdistus iskee varkain

Yksin oleva ei välttämättä ole yksinäinen.

Kotitalouksista yksilöiden kulutukseen

Kaikkien pyhien sunnuntaina

Myytit eivät ole tosiasioita

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...