Herra kirkastakoon kasvonsa sinulle

”Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua.”

Kun Jumala siunaa, hän antaa elämää, eikä pelkästään anna, vaan uusii jo olemassa olevaa. Jumalan jatkuva siunaus pitää elämää yllä.

Olipa päiväsi millainen tahansa, iloa tai surua sisältävä, on se silti päivä, Jumalan antama. Siunaus ei tarkoita pelkästään myötäisiä tuulia ja hyviä päiviä, vaan myös vastatuulta ja epätietoisuutta tulevasta.

Jumalan varjelus on sitä, että hän elää mukanasi aamusta iltaan tuossa kaikessa. Lupauksensa mukaan jopa sen jälkeenkin.

”Herra kirkastakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen.”

Kun Jumala kirkastaa kasvonsa ihmiselle, kertoo hän olevansa enemmän ja parempaa. Enemmän kuin mitä ihminen osaa kuvitella, enemmän kuin mitä maailma päällään kantaa, parempaa kuin kaikki kuviteltavissa olevat mahdollisuudet ja unelmat.

Jumalan olemus on puhdasta rakkautta ja hyvyyttä. Sillä hän luo, sillä hän uudistaa. Armo on sitä, että meidät otetaan tuosta käsittämättömästä voimasta osallisiksi. Jumalan armolla meistä puhdistetaan matkan tuoma lika, paikataan repeytymät, silitetään jälleen omaan muotoomme.

Kirkastusvuorella Pietari sai nähdä Jeesuksen kirkastuneena, taivaallista voimaa uhkuvana (Luuk. 9:28-36). Siis sen jälkeen, kun oli herännyt; kun Jeesus rukoili, opetuslapset nukkuivat.

Niin vaikuttava oli tuo kokemus Pietarille, että hän tahtoi jäädä. ”Tässä on hyvä! Eihän tarvitse palata tavalliseen arkeen?”

Tunnistatko ajatuksen?

Mutta Jumala vie meitä eteenpäin, silloinkin, kun tahtoisimme rakentaa majan ja jäädä. Armo kestää senkin, että matkalla alas kirkastusvuorelta ihminen epäilee Jumalan hyvää tahtoa.

”Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan.”

Kun Jumala kääntää kasvonsa ihmisen puoleen, hän sanoo: minä näin sinut jo idullasi, kaikki päiväsi olivat luodut jo ennen ensimmäistä henkäystäsi. Jumala tuntee lähtemisemme ja tulemisemme, nekin, joita emme itse vielä tiedä ja tunne.

Tässä on Jumalan antaman rauhan lähde: et kulje yksin, omin voimin. Jumala on jo valmistanut sinun tiesi.

”Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus. Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki.” (2.Kor. 3:18)

Kulje siis rauhassa ja vapaana, Pyhän Hengen voimassa, iloiten.

Kirjoittaja on hiippakuntasihteeri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Yhtä köyttä itäradan puolesta

Markkinointi-viestintä on yhä enemmän tyhjiä kliseitä

Hieman hiilihydraateista

Hanaun isku toi uusia paineita Merkelin seuraajalle

Murphyn laki pitäisi kumota

Ilmastorahaa tarjolla Euroopassa

Kun ravintolan sisään tulvi kuormallinen lunta

Anton Paulon uusi koti

Koulussa juoksin, mutten oppinut juoksemaan.

Entä jos olisit itsesi paras ystävä arvostelemisen sijaan?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...