Ihan kuin katsoisi aurinkoon

Useimmiten sitä osaa avata itselleen syitä siihen, miksi seuraa jotain tiettyä ohjelmaa. Syy voi olla vaikka koukuttava juoni, miellyttävä visuaalinen ilme tai uteliaisuus. Realityssa koukku löytyy usein mahdollisuudesta lakaista omat huolet maton alle tyyliin ”minullahan on asiat aika hyvin noihin verrattuna”.

Minä en löydä loogista syytä siihen, miksi olen jäänyt nalkkiin TLC-kanavan 90 Days Fiance – before 90 days -ohjelmaan. Sarjassa seurataan eri maista tulevia pariskuntia, jotka tapaavat ensimmäistä kertaa, mutta tähtäävät heti avioliittoon. Toinen osapuoli on aina yhdysvaltalainen ja toinen esimerkiksi Filippiineiltä, Kolumbiasta tai Brasiliasta.

Muutamassa tapauksessa vaikuttaa siltä, että rakkautta on oikeasti pelissä. Että Greencard ei ole kosinnan keskiössä. Useimmiten amerikkalainen puoliso haiskahtaa kuitenkin vain maahanpääsyn mahdollistajalta.

Koukuttavinta sarjassa on hahmojen asenteet. Brasiliasta vaimoa hakeva Paul pukeutuu luotiliiveihin kauppamatkallaan ja kommunikoi puolisonsa kanssa ”puhuvan Google-kääntäjän” avulla. Ensimmäistä kertaa Yhdysvalloista poistuva Angela ei välitä pätkääkään nigerialaisen poikaystävänsä kotimaan tavoista ja Filippiineiltä armastaan hakeva Tarik haluaa kunnollisen vaimon, joka on kuitenkin valmis hyppäämään heti sänkyyn.

Sarjaa on tehty seitsemän kautta. Katson parhaillaan ensimmäistä kauttani. Lupaan puhkaista itseltäni silmät, jos olen töllön ääressä vielä seitsemännelläkin kaudella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Libanonin järkyttävästä tilanteesta pitää puhua avoimesti

Työkaverit ovat yllättävän tärkeitä.

Lähi-idän räjähdysten kesä päättyi täystuhoon

Koettelemusten tiellä

Videopuhelu ei aina riitä.

Millainen asenne sinulla on elämään?

Miten päiväni väritän?

Loppu on vaarallinen käsite.

Onko minulla ruoka-allergia?

Lupiinipoliisia odotellessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...