Ihmiskoe kesälomamatkan ratoksi

Antenni

Kesälomamatka lasten kanssa on täydellinen hetki ihmiskokeelle. Mitä tapahtuu, kun teini suljetaan autoon viideksi tunniksi ilman puhelinta?

Tämä koe alkaa tosin puolivahingossa; teini huomaa vasta kotoa lähdön jälkeen, että kalakeittoon sukeltanut latausjohdon miniuspi on heittänyt veivinsä.

Ensimmäiset 50 kilometriä teini vaatii tarmokkaasti poikkeamista lähimmälle huoltoasemalle tai valtuutetulle jälleenmyyjälle.

Sävy tiukentuu mitä pitemmälle maisemat vaihtuvat. Jalan polkeminen ei tuota toivottua tulosta, joten teini vaihtaa taktiikkaa. Hän alkaa rallattaa ei-toivottuja totuuksia kanssamatkustajista ja lupaa lopettaa heti, kun käden jatkeeseen löytyy sopiva virtalähde.

Ei vaikutusta. Seuraavaksi teini pistää kovat piippuun: hän muuntautuu lahjakkaasti kissaeläimeksi ja naukuu kuin kiimainen kolli seuraavat sata kilometriä.

Ei vaikutusta, mutta tunnelma autossa kiristyy. Teini kokeilee seuraavaksi kuivanarkkausta. Hän maalailee elävästi, kuinka hän nyt katsoisi puhelimesta lempisarjaansa, eikä häiritsisi ketään, jos vain olisi masiinassa tolppia tarpeeseen.

Pakollisella pissatauolla olen vähällä antaa periksi, mutta teenkin kompromissin ja vaihdan taktiikan vanhanaikaiseen. Ostan takapenkkiläisille kohtuuttoman kalliit Uno-pelikortit huoltoaseman outlet-kirjakaupasta.

Loppumatkan kissimirri lyö korttia pikkuveljensä kanssa. Kina siitäkin tulee, mutta taistelun voitin minä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Koettelemusten tiellä

Videopuhelu ei aina riitä.

Millainen asenne sinulla on elämään?

Miten päiväni väritän?

Loppu on vaarallinen käsite.

Onko minulla ruoka-allergia?

Lupiinipoliisia odotellessa

Havaintoja äänikirja- maailmasta

Pörssin yhtiöiden arvo ylitti Suomen bkt:n arvon

Poistojen ja toistojen tiellä.

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...