Ivalon Suomi-kuva vetää vähän mietteliääksi

Antenni

Katsoin Elisa Viihteeltä suomalais-saksalaista Ivalo-sarjaa ja mietin ääneen, miksi poliisisarjojen sankarit ovat aina vuosikurssiensa parhaimmistoa. Sohvan toisesta päästä vastattiin, että ehkä olisi vähän tylsää katsoa sarjaa, joka kertoisi keskivertoa yksinkertaisempien rikostutkijoiden päätelmistä tai päättelemättä jättämisistä. Totta.

Pääsääntöisesti Ivalo teki minut iloiseksi. Oli hienoa nähdä kerrankin melko hyvää suomalaista rikossarjaa. Vaikka kyse on fiktiosta, jäin kuitenkin miettimään sarjan viljelemää Suomi-kuvaa. Kuten sitä, että Ivalon perusteella oikeuslaitoksemme on mielivaltainen, Lapissa talviaamut ovat valoisia ja Ivalosta ajaa Rovaniemelle tuosta vaan. Päähenkilö Nina Kautsalo ( Iina Kuustonen) taisi sanoa taittavansa matkan kahdessa tunnissa. Ilman reipasta ylinopeutta välimatkaa ei kuitenkaan alle kolmeen tuntiin kurota.

Eniten minua harmitti kuitenkin sarjassa nähty komea Kaunispään laella seisova Arctic Resort -hotelli. Ehdin jo ajatella, että nyt on niin komea hotelli ja niin hienolla paikalla, että täytyypä katsoa netistä yöpymisen hinta. Ei maksanut mitään. Hotellia ei nimittäin ole olemassa ja taivasalla saa kaiketi yöpyä ilmaiseksi. Samalla tuli mieleen, että jos sarja saadaan tavoitteiden mukaisesti myytyä moneen maahan, on takuuvarmaa, että Arctic Resortia googletetaan vielä tiheään. Että kannattaisiko se hotelli vaikka rakentaa nyt?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Egypti avaa turismia – huolena korona ja turvallisuus

Tässä kolumnissa ei olla mitään mieltä

"Heti kun lukujärjestys ja rutiinit katoavat, iskee järkyttävä kontrollin tarve"

Kuntia tuetaan kriisin jälkihoidossa

Uudet vääryydet eivät poista vanhoja

Valtio ei voi velkaantua holtittomasti

Suomi(mista) sulku- linjalla.

Milloin palataan normaaliin arkeen?

Keltainen viiva on kaunis ja siksi hyvä.

Lukijan appelsiinit

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...