Kentälle pitää saada nähtyä enemmän vauhtia

Ranskan EM-turnauksesta ei tällä menolla jää jälkipolville paljoa muisteltavaa.

Erityisesti Islannin, mutta myös muutaman muun pienen maan hyvä menestys ovat tähän saakka olleet kisojen piristysruiskeena. Viimeiselle viikolle jää kuitenkin paljon petrattavaa.

Torstain pelien jälkeen vielä jatkossa olevista joukkueista Belgia oli neljännesvälierien jälkeen tehnyt tasan kaksi maalia ottelua kohti. Wales oli päässyt 1,75 maaliin, mutta seuraavat korkeintaan 1,50 maaliin peliä kohti.

Maalimäärät eivät odotuksista huolimatta ole nousseet ensimmäisten pelien jälkeen. Iso osa joukkueista panostaa vahvaan vastahyökkäyspelaamiseen. Oikein toteutettuna se on tehokasta ja näyttävääkin, mutta pahimmillaan vie vauhdin pelistä ja puuduttaa katsojat.

Ranskan kisoissa kaavio ei kohdellut suursuosikkeja lempeästi. Neljä kovinta maata Saksa, Ranska, Italia ja Espanja joutuivat kaavion samalle puolelle. Näin ollen kahden suuren kohtaamista ei nähdä loppuottelussa.

Yksi suurista finaaliin joka tapauksessa marssii ja tulee myös olemaan loppuottelun ennakkosuosikki. Uskon, että Euroopan mestaruutta Stade de Francella juhlii Saksa, Italia tai Ranska.

Viikonlopun puolivälieristä Saksa–Italia ja Ranska–Islanti nostavat molemmat omalla tavallaan veden kielelle.

Uusimmat

Kolumnit

Mukavat pojat ja olutta Ridgeltä

Asiakas maksaa rahanpesulan siivouksen

Supernanny saapui vihdoin Suomeen

Mitä tapahtui televisioviihteelle?

Mies, leivo mokkapaloja.

Musta joutsen voi herättää pahan voimat

Minä olen tirkistelystä nauttiva hyypiö

Urheilijan polulla asiat menevät harvoin kuten on suunniteltu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.