Kentälle pitää saada nähtyä enemmän vauhtia

Ranskan EM-turnauksesta ei tällä menolla jää jälkipolville paljoa muisteltavaa.

Erityisesti Islannin, mutta myös muutaman muun pienen maan hyvä menestys ovat tähän saakka olleet kisojen piristysruiskeena. Viimeiselle viikolle jää kuitenkin paljon petrattavaa.

Torstain pelien jälkeen vielä jatkossa olevista joukkueista Belgia oli neljännesvälierien jälkeen tehnyt tasan kaksi maalia ottelua kohti. Wales oli päässyt 1,75 maaliin, mutta seuraavat korkeintaan 1,50 maaliin peliä kohti.

Maalimäärät eivät odotuksista huolimatta ole nousseet ensimmäisten pelien jälkeen. Iso osa joukkueista panostaa vahvaan vastahyökkäyspelaamiseen. Oikein toteutettuna se on tehokasta ja näyttävääkin, mutta pahimmillaan vie vauhdin pelistä ja puuduttaa katsojat.

Ranskan kisoissa kaavio ei kohdellut suursuosikkeja lempeästi. Neljä kovinta maata Saksa, Ranska, Italia ja Espanja joutuivat kaavion samalle puolelle. Näin ollen kahden suuren kohtaamista ei nähdä loppuottelussa.

Yksi suurista finaaliin joka tapauksessa marssii ja tulee myös olemaan loppuottelun ennakkosuosikki. Uskon, että Euroopan mestaruutta Stade de Francella juhlii Saksa, Italia tai Ranska.

Viikonlopun puolivälieristä Saksa–Italia ja Ranska–Islanti nostavat molemmat omalla tavallaan veden kielelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Kun sukupuoli vaihtuu, nimi kuolee

Paluu arkeen joukkoampumisten jälkeen on vaikeaa

Ruotsissa osutaan napakymppiin, Suomessa ei

Amerikkalaiset yhä riippuvaisempia ilmastoinnista

Kun koolla on väliä

Ei yhtään ylimääräistä

Elokuva ei ole pelkkää elokuvaa

Opi suojelemaan omaa energiaasi

Korkean korvamatoisuuden kappale

Miksi katsotte vääränlaisia ohjelmia?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...