Kohta on kallista olla sohvaperuna

Rahanmeno hirvittää jo nyt. Ensin meillä oli Netflix ja HBO Nordic, sekä tietenkin C More ja Viasat. Kohta meillä on myös AppleTV+ ja Disney+. Lisäksi olemassa on esimerkiksi Hulu, Showtime ja Starz.

Kyse on tietenkin suoratoistopalveluista. Jos tositelkkari ei kiinnosta ja olet käsikirjoitetun draaman ystävä, perinteisen broadcast-television tarjonta on vähäistä. Lisäksi mainoskatkot ja tarkat lähetysajat ovat niin mennyttä maailmaa. Jos en olisi tv-kriitikko, katsomiseni olisi lähes pelkästään suoratoistoa.

Kohta pitää tehdä vaikeita valintoja. Mitä suoratoistopalveluja tilata ja mitä ei? Tällainen sohvaperuna haluaisi tietenkin kaiken. Mutta jos suoratoistopalveluihin menee 50–70 euroa kuukaudessa, se on paljon rahaa.

Hieman käy kateeksi musiikinystäviä. He voivat tilata Spotifyn, ja sieltä sitten löytyy lähes kaikki maailman musiikki. Yksinkertaista ja kätevää.

Tv-sarjojen ja elokuvien Spotify olisi näppärä, mutta pahaa pelkään, että sellaista ei synny. Oikeudet musiikkiin omistaa pari suurta firmaa, mutta elokuvien ja sarjojen suhteen tilanne on paljon monimutkaisempi.

Eikä ole mitään syytä olettaa, että vaikkapa Netflix antaisi tuotantonsa muiden levitettäväksi. Tuskin firma haluaa vapaaehtoisesti luopua ydinliiketoiminnastaan ja menettää rahaa.

Toivottavasti saamme pian tositelkkariin erikoistuneen suoratoistopalvelun. Olisi edes yksi streamaus-palvelu, jota ei taatusti tarvitsisi tilata.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Lapsi ei ole omaishoitaja

Kiinassa kansa tykkää kiinalaisesta

Uusi tv-kanava jäi monilta huomaamatta

Susien suojelu jakaa mielipiteitä voimakkaasti

Joskus rooli tarttuu tiukasti näyttelijään

Voiko ihmisiä ja ihmissuhteita hinnoitella?

Henkinen minäni kaipaa Suomi-draamaa

Kuinka korvata maitotuotteita?

Miksi Yle väheksyy kirjallisuutta?

Onnellinen vainaja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...