Kohta on kallista olla sohvaperuna

Rahanmeno hirvittää jo nyt. Ensin meillä oli Netflix ja HBO Nordic, sekä tietenkin C More ja Viasat. Kohta meillä on myös AppleTV+ ja Disney+. Lisäksi olemassa on esimerkiksi Hulu, Showtime ja Starz.

Kyse on tietenkin suoratoistopalveluista. Jos tositelkkari ei kiinnosta ja olet käsikirjoitetun draaman ystävä, perinteisen broadcast-television tarjonta on vähäistä. Lisäksi mainoskatkot ja tarkat lähetysajat ovat niin mennyttä maailmaa. Jos en olisi tv-kriitikko, katsomiseni olisi lähes pelkästään suoratoistoa.

Kohta pitää tehdä vaikeita valintoja. Mitä suoratoistopalveluja tilata ja mitä ei? Tällainen sohvaperuna haluaisi tietenkin kaiken. Mutta jos suoratoistopalveluihin menee 50–70 euroa kuukaudessa, se on paljon rahaa.

Hieman käy kateeksi musiikinystäviä. He voivat tilata Spotifyn, ja sieltä sitten löytyy lähes kaikki maailman musiikki. Yksinkertaista ja kätevää.

Tv-sarjojen ja elokuvien Spotify olisi näppärä, mutta pahaa pelkään, että sellaista ei synny. Oikeudet musiikkiin omistaa pari suurta firmaa, mutta elokuvien ja sarjojen suhteen tilanne on paljon monimutkaisempi.

Eikä ole mitään syytä olettaa, että vaikkapa Netflix antaisi tuotantonsa muiden levitettäväksi. Tuskin firma haluaa vapaaehtoisesti luopua ydinliiketoiminnastaan ja menettää rahaa.

Toivottavasti saamme pian tositelkkariin erikoistuneen suoratoistopalvelun. Olisi edes yksi streamaus-palvelu, jota ei taatusti tarvitsisi tilata.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Lähi-idän räjähdysten kesä päättyi täystuhoon

Koettelemusten tiellä

Videopuhelu ei aina riitä.

Millainen asenne sinulla on elämään?

Miten päiväni väritän?

Loppu on vaarallinen käsite.

Onko minulla ruoka-allergia?

Lupiinipoliisia odotellessa

Havaintoja äänikirja- maailmasta

Pörssin yhtiöiden arvo ylitti Suomen bkt:n arvon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.