Kolumni: Hotelli ei ole aina sopivin vaihtoehto

Hotellissa yöpyminen on välillä ihanaa: kaikki on puhdasta ja vaivatonta. Aamulla pääsee valmiiseen pöytään, matkalaukut saa jätettyä hotellin säilytykseen ja respasta saa taksin.

Kuitenkin jo muutaman vuoden olen punninnut lomamatkoja suunnitellessani, haluanko hotellin vai lisää neliöitä ja keittiön. Olen vuokrannut muutaman kerran yritysten kautta huoneistoja ja ollut tyytyväinen.

Pienen asunnon saa keskustastakin edullisen hotellin hinnalla tai halvemmalla. Aamiaisaikansa ja -paikkansa voi valita itse, eikä aina ole pakko etsiä illallisravintolaa. Tilaa on enemmän kuin perushotellihuoneessa.

Juhannusviikolla majoituin ensimmäistä kertaa Airbnb-asunnossa, kun kävin ystäväni ja koirani kanssa Tartossa. Ennen reissua majapaikalle asetettiin neljä ehtoa: sallittu koirille, sijaitsee keskustassa, oma autopaikka ja kohtuullinen hinta.

Ystäväni löysi yksityishenkilön vuokraaman kolmion, joka maksoi kahdelta yöltä piirun alle sata euroa. Asunnossa majoittuneiden arvioissa ei ollut moitteita.

Perillä meitä odotti vanha puutalo, jonka kuluneet sisärappuset viettivät pahasti. Mieleen tuli, että tämä saattoi olla yksi niitä kuvausta vastaamattomia asuntoja, joita kuulemma voi tulla vastaan.

Oven takana oli kuitenkin hauska ja persoonallinen asunto. Hieman eri paria olevia vanhoja huonekaluja ja astioita mutta puhdasta ja siistiä – kelvolliset sängytkin.

Asunnon sijainti oli erinomainen, ja kävellen pääsi lähes kaikkialle. Koira sai välillä jäädä nukkumaan viileään asuntoon, ja autolle oli parkkipaikka talon edessä.

Läheisistä kahviloista sai aamiaista ja asunnolla olleista turistiesitteistä lisävinkkejä päivien suunnitteluun. Kaikille oli omat makuuhuoneet ja asunnossa muutenkin tilaa olla.

Airbnb oli reissullemme sopivin majoitus, sillä jaettu hotellihuone olisi ollut liian ahdas ja maksanut ainakin tuplasti. Kokemuksesta jäi halu käyttää palvelua, ja asunto onkin jo buukattu elokuun koiralomalle ystävien kanssa.

Sitä ennen nautin kuitenkin huolettomasta hotellilomasta.

Kirjoittaja on Sunnuntaisuomalaisen toimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Viikinkien kutoskausi tulee, mutta milloin?

Trump mokasi mahdollisuutensa napapiirillä

Kun sukupuoli vaihtuu, nimi kuolee

Paluu arkeen joukkoampumisten jälkeen on vaikeaa

Ruotsissa osutaan napakymppiin, Suomessa ei

Amerikkalaiset yhä riippuvaisempia ilmastoinnista

Kun koolla on väliä

Ei yhtään ylimääräistä

Elokuva ei ole pelkkää elokuvaa

Opi suojelemaan omaa energiaasi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...