Kummallinen valinta brändilähettilääksi

Klarnan televisiomainoksessa yhdysvaltalainen räppäri Snoop Dogg jakelee kultaista maapähkinävoita vinttikoirille. Toisessa mainoksessa hän pukee käteensä valtavat timanttisormukset, joista muodostuvat sanat Smooth Dogg. Vaaleanpunaisiin viittoihin pukeutuneet ihmiset kannustavat, kun Snoop kruunataan Smoothiksi Klarnan lanseeraaman sujuvaan toimintaan viittaavan Smooth-konseptin nimissä. Kolmannessa mainoksessa Snoop loikoilee koirineen seitsemänmetrisellä, vaaleanpunaisella vuoteella.

Klarnan toimitusjohtaja Sebastian Siemiatkowski kertoo, että Klarnan tarkoituksena on tehdä verkkomaksamisesta yksinkertaista, turvallista ja ennen kaikkea mahdollisimman sujuvaa. Tavoitteet ovat hienot. Minä mietin kuitenkin, että miksi verkkokauppa Klarnassa on ajateltu, että muun muassa ase- ja huumerikoksista tuomittu Snoop Dogg olisi oiva keulahahmo firmalle.

Vuonna 1993 Snoop oli syytettynä murhasta, koska hän ajoi autoa, josta hänen henkivartijansa ampui vastakkaisen jengin jäsenen. 1997 Snoopin autosta löytyi ylinopeussakon kirjoittamisen ohessa luvattomia aseita. 2006 Snoopin lentomatka lykkääntyi, kun turvatarkastuksessa laukusta löytyi aseita. 2012 Snoop sai parin vuoden maahantulokiellon Norjaan kuljetettuaan sinne mari­huanaa. 2015 hänet pidätettiin Ruotsissa huume-epäilyjen takia.

Niin, että olisi tosissaan kiinnostavaa tietää, miten ihmeessä kuningasidea tehdä Snoopista Klarnan osakas ja brändilähettiläs eteni toteutukseen asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Osta kämppä, vain kymmenen miljoonaa taalaa

Tuntematon-kuunnelma kannattaa kuunnella

Perussuomalainen vaihtoehto

Hongkongin menetetty peli

Suomen surkein ja typerin ohjelmaidea

Mainoksessa ähkii puolalainen putkimies

Teknologiatuotteet mukaan ympäristökeskusteluun

Ketjukirje kertoo menetetystä onnen ajasta.

Rikollista saa haastatella

Muutama jännä fakta Die Hardista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...