Kun mikään kenttä ei tunnu kelpaavan

Jalkapallon Veikkausliigan piti alkaa nyt viikonvaihteessa komeasti täydellä seitsemän pelin kierroksella, mutta päähuomion ovat vieneet ottelusiirrot. Kauden alku venyy Tampereella, Pietarsaaressa ja Myllykoskella, kun kaupunki ei päästänyt jalkapalloilijoita kentille vedoten niiden huonoon kuntoon.

Lisäksi vaarassa on ainakin torstain Jyväskylän-ottelu JJK-RoPS.

Näiden päälle vielä kesäkuista KuPS-MyPa-ottelua aikaistettiin päivällä, koska kuopiolaisten varakentällä Väinölänniemellä on tuolloin päällekkäinen varaus.

Väinölänniemelle KuPSin tie vie, koska - kuten useimmat varmasti tietävät - Keskuskentän tekonurmen kunto ei kelpaa Veikkausliigalle. Näin ollen valtuuston päätöksestä kiinni olevaa kenttäremonttia odottelevan KuPSin kotiareenana on ainakin kesäkuun loppuun saakka legendaarinen Vänäri.

Kuopion Keskuskentän lämmitetty tekonurmi loistaa keväthankien keskellä vihreänä, ja KuPS pelasi areenalla liigacupia jo maaliskuun alussa. Silti kuopiolaiset matkustavat Veikkausliigan neljässä ensimmäisessä ottelussa vieraskentälle odotellessaan pääsyä Väinölänniemelle, joka on kolme viikkoa ennen suunniteltua JJK-kotiavausta vankan lumikerroksen peitossa.

Niemeä ympäröivä Kallavesi on vielä jäässä, ja järveltä puhaltaa kentälle kylmää viimaa. Kun kevään tulo on Kuopion seudulla muutenkin myöhässä (Savon Sanomat 18.4.), Vänärin nurmelle ei ole tarjolla kovin optimaaliset olosuhteet.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Walden valitti Helsingin Sanomissa eilen, että hänen mielestään kaupungit ovat kieltäneet otteluiden pelaamisen liian heppoisin perustein. Liigan mielestä kentät ovat olleet pelikelpoisia.

Walden on kuulemma aistinut "tietyllä osapuolella pienehköä asennevammaa", tarkoittaen kentät käyttökieltoon asettaneita Tampereen, Pietarsaaren ja Kouvolan kaupunkeja.

Ilmassa on erikoinen ristiriita, kun puolestaan Kuopion kaupunki varmaan sanoisi jotain samansuuntaista Veikkausliigasta, sen verran erimieliset näkemykset Keskuskentän tekonurmen kunnosta näillä tahoilla on ollut.

Mutta pattitilanteesta ei enää päästä. Nyt KuPSin konttorissa toivotaan sormet ristissä, että valtuuston päättäisi seuraavassa kokouksessaan tekonurmen uusimisesta, ja Veikkausliigan toimistolla toivotaan sormet ristissä, että kevät etenisi ripeästi sulattaen ja kuivaten kentät kuntoon.

Tätä täytynee toivoa myös suomalaisten jalkapallon ystävien, sillä ottelusiirrot eivät ainakaan edistä Veikkausliigan visiota "kehittyä Suomen suosituimmaksi urheilusarjaksi ja kiinnostavimmaksi urheilubrändiksi vuoden 2011 loppuun mennessä".

Jos ristiriitaisille päätöksille ei tule loppua, jonkun täytynee tilata "Vuorisen offiisin" eli jääkiekon SM-liigan jo kovasanaisesti haukkunut Juhani Tamminen ojentamaan "Waldenin offiisia" siitä, miten asioita ei ainakaan tule hoitaa.

Kirjoittaja on Savon Sanomien ma. urheilutoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Ilmastorahaa tarjolla Euroopassa

Kun ravintolan sisään tulvi kuormallinen lunta

Anton Paulon uusi koti

Koulussa juoksin, mutten oppinut juoksemaan.

Entä jos olisit itsesi paras ystävä arvostelemisen sijaan?

Pintaremontti ei auta

Työperäinen maahanmuutto ei pelasta

Kokoomus virittelee johtajakisaa

5G-ristiretki hiipumassa taistelu- väsymykseen

Miksi lukio on parempi kuin some?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...