Kuninkaallinen vauvavuosi suomalaisella twistillä

Hyvää juhlapäivää äideille ja isoäideille. Samalla toivotan ihanaa sunnuntaita kaikille muillekin kanssakulkijoille sukupuoleen, ikään, kansallisuuteen tai poliittiseen kantaan katsomatta. En toki halua määrittää ihmisen arvoa sen perusteella, onko hän tuupannut jälkeläisiä maailmaan näinä kovina ilmasto­ahdistuksen aikoina.

Jos nyt äideistä sen verran jatkan, niin aika monen tv-realityn pääosaan mammat ovat päätyneet. Esimerkiksi Toisenlaiset äidit, Teiniäidit, Äitien sota ja Vaimot vaihtoon.

Tuohon vaihto-ohjelmaan minäkin voisin osallistua. Sillä edellytyksellä, että vastapeluri olisi patologinen siivoushirmu. Menisin mieluusti kahdeksi viikoksi tutustumaan loistavasti organisoituun perheyhteisöön, jossa säännöt ovat selvät ja puhtaus koko perheen harrastus.

Sillä aikaa siivousfriikki-äiti puunaisi pakkomielteisesti meidän huushollimme kiiltävän puhtaaksi, turvautuisi jopa kumihanskoihin ja desinfiointi­aineisiin. Ja onnistuisi siinä sivussa takomaan lasten päähän, että omat jäljet on korjattava ja puhtaus on puoliruokaa.

Äitiaiheisten reality-sarjojen todellinen tv-maailman jättipotti olisi brittikuninkaallisten Harryn ja Meghanin ensimmäisestä vauvavuodesta kertova tuotanto.

Jäykän hoviprotokollan takia idea tuskin onnistuu, joten sarja kannattaisikin toteuttaa suomalaisin voimin. Christoffer Strandberg esiintyi Putouksessa niin ansiokkaasti herttuatar Meghanina, että hänen edesottamuksiaan olisi mukava seurata jostakin tuutista jatkossakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

MTV suunnittelee tähtiensä urat

EU-maa, joka marssii Attilan jalanjäljissä

Suomen kauden villit kuukaudet

Jouko Turkka pisti veljekset uusiksi

Annoin toisen mahdollisuuden Muuntohiilelle

Totista on moneen lähtöön

Mitä sinulle kuuluu?

Vähänkinoli riittävästi.

Yhdysvallat on pettänyt kurdit toistuvasti

Valtio ei sovi yrityksen omistajaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...