Kuninkaallinen vauvavuosi suomalaisella twistillä

Hyvää juhlapäivää äideille ja isoäideille. Samalla toivotan ihanaa sunnuntaita kaikille muillekin kanssakulkijoille sukupuoleen, ikään, kansallisuuteen tai poliittiseen kantaan katsomatta. En toki halua määrittää ihmisen arvoa sen perusteella, onko hän tuupannut jälkeläisiä maailmaan näinä kovina ilmasto­ahdistuksen aikoina.

Jos nyt äideistä sen verran jatkan, niin aika monen tv-realityn pääosaan mammat ovat päätyneet. Esimerkiksi Toisenlaiset äidit, Teiniäidit, Äitien sota ja Vaimot vaihtoon.

Tuohon vaihto-ohjelmaan minäkin voisin osallistua. Sillä edellytyksellä, että vastapeluri olisi patologinen siivoushirmu. Menisin mieluusti kahdeksi viikoksi tutustumaan loistavasti organisoituun perheyhteisöön, jossa säännöt ovat selvät ja puhtaus koko perheen harrastus.

Sillä aikaa siivousfriikki-äiti puunaisi pakkomielteisesti meidän huushollimme kiiltävän puhtaaksi, turvautuisi jopa kumihanskoihin ja desinfiointi­aineisiin. Ja onnistuisi siinä sivussa takomaan lasten päähän, että omat jäljet on korjattava ja puhtaus on puoliruokaa.

Äitiaiheisten reality-sarjojen todellinen tv-maailman jättipotti olisi brittikuninkaallisten Harryn ja Meghanin ensimmäisestä vauvavuodesta kertova tuotanto.

Jäykän hoviprotokollan takia idea tuskin onnistuu, joten sarja kannattaisikin toteuttaa suomalaisin voimin. Christoffer Strandberg esiintyi Putouksessa niin ansiokkaasti herttuatar Meghanina, että hänen edesottamuksiaan olisi mukava seurata jostakin tuutista jatkossakin.

Uusimmat

Kolumnit

Tositelkkari voi olla hengenvaarallista

Puutarhan-

Mihin kohtaan laastari pitää laittaa?

Äänestäisikö eurovaaleissa?

Oodi Oodille

Turotalkoita herätellään henkiin

Maakunnissa on monta syytä äänestää

Kuninkaallinen vauvavuosi suomalaisella twistillä

Ei ihmeitä, mutta jos onnea.

Kiitos äiti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...