Kupongeilla kohti ostostaivasta

Keski-ikäisenä miehenä en tosiaankaan kuulu TLC-kanavan kohderyhmään, mutta emme oikein tule toimeen muutenkaan. Ihan kuin kanavalle olisi koottu kaikki aiheet, jotka eivät minua joko kiinnosta tai jotka jopa inhottavat.

Hääohjelmat sinällään ovat harmittoman tyhjänpäiväisiä, niistä en osaa suuttua. Niitä on TLC:n ohjelmistosta noin 50 prosenttia. Lisäksi on vauva- ja vaimo-ohjelmia, leipomista ja rakkausjuttuja.

TLC:llä sairaanloisen liikalihavat ihmiset laihduttavat kuoleman uhalla. Suunnilleen seuraava ohjelma kertoo, miten lihava elämä on ihana. Erityisen vastenmielisiä ovat ohjelmat pateista, paiseista, iho-ongelmista ja muista terveysongelmista. Tautiporno oli itselleni aivan uusi tyylilaji.

Mutta yksi sarja saa minut aina jäämään TLC:lle. Sen nimi on Tarjousten metsästäjät (Extreme Couponing). Homma menee seuraavalla tavalla.

Tarjouskuponkien hyödyntäjät keräävät kuponkeja sadoittain. Sitten he tekevät tarkan suunnitelman ostoksistaan. Kaupassa kerätään tavaraa useampi ostoskärryllinen. Samaa tavaraa on usein monta kymmentä kappaletta, jopa sata.

Kassalla nähdään ostosten hinta ilman kuponkeja. Se on usein tuhannen dollarin paikkeilla. Sitten alkaa kuponkien lukeminen. Lopulta tarjousprosentti on vähintään 90. Usein tavarat saa muutamalla dollarilla, ilmaiseksikin toisinaan.

Ensinnäkin, on pakko ihailla joidenkin ihmisten kärsivällisyyttä, ahkeruutta ja suunnitelmallisuutta. Samalla vähän naureskelen heidän pakkomielteisyydelleen.

Toiseksi, on pakko ihmetellä, miten USA:ssa pysyvät ruokakaupat pystyssä. Toki kuponkien extreme-käyttäjiä on harvassa, mutta muutamakin syö katteita kovasti.

Tarjousten metsästäjät toistaa itseään, eikä sen perusidea ole edes kovin televisiomainen. Silti jään ohjelmaa katsomaan, kun se kohdalle osuu. Vähän nolottaa, mutta on minulla typerimpiäkin harrastuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Libanonin järkyttävästä tilanteesta pitää puhua avoimesti

Työkaverit ovat yllättävän tärkeitä.

Lähi-idän räjähdysten kesä päättyi täystuhoon

Koettelemusten tiellä

Videopuhelu ei aina riitä.

Millainen asenne sinulla on elämään?

Miten päiväni väritän?

Loppu on vaarallinen käsite.

Onko minulla ruoka-allergia?

Lupiinipoliisia odotellessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...