Mahtaako sun saldo riittää?

Hammaslääkäri ja -hoitaja käyvät intensiivistä keskustelua eurojackpottaamisesta. Pelokkaan potilaan mielestä homma kuulostaa houkuttelevammalta kuin dentaalihoito ja ilmoittaa itsekin lähtevänsä pottijahtiin.

Televisiomainos uppoaa otolliseen kohderyhmään. Yli kolmannes suomalaisista pelaa rahapelejä viikoittain. Suosituin peli on lotto, tuo lauantai-illan kliseinen kliimaksi.

Suomalainen ei havittele kuuta taivaalta vaan helpotusta arkeen. Hän unelmoi vapaudesta, elämästä ilman orjuuttavaa asunto-, vene-, autolainaa. Pieni pesämuna lapsille olisi kiva.

Jos Madame Fortuna ei ole suotuisa niin apu asteen verran hulppeampaan eloon löytyy jälleen telkkarimainoksista. Lainantarjoajia riittää, eikä takaisinmaksu ole ongelma: maksat sitten kun jaksat, pikkuhiljaa. Jos pieniä luottoja on kertynyt liikaa, lainat voi yhdistää yhdeksi potiksi ja kilpailutuskin onnistuu kätevästi.

Jos lisälainat eivät tilannetta helpota, kannattaa hetkeksi siirtyä asiaohjelmien pariin. Siellä tarjoillaan eväitä elämänhallintaan. Apua voi hakea myös Raha-automaattiyhdistyksen tukemista sosiaali- ja terveysalan järjestöistä.

Yksi mahdollisuus selvitä pinteestä on satsata viimeiset roposet oikein kunnolla rahapeleihin ja nettipokeriin. Senkin ovat monet suomalaiset tehneet: keskuudestamme löytyy kymmeniä­tuhansia ongelmapelaajia.

Ja aina voi tyytyä vähempään tai tehdä älyttömästi töitä. Niin tai näin: suomalainen voittaa aina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Libanonin järkyttävästä tilanteesta pitää puhua avoimesti

Työkaverit ovat yllättävän tärkeitä.

Lähi-idän räjähdysten kesä päättyi täystuhoon

Koettelemusten tiellä

Videopuhelu ei aina riitä.

Millainen asenne sinulla on elämään?

Miten päiväni väritän?

Loppu on vaarallinen käsite.

Onko minulla ruoka-allergia?

Lupiinipoliisia odotellessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...