Minä olen tirkistelystä nauttiva hyypiö

Mitä voi päätellä siitä, että tällä viikolla alkoi kolme isosti mainostettua parisuhdetosi-tv:tä: Vieraissa, Temptation Island ja Bachelor Suomi – ja samaan aikaan tiedotettiin genren uranuurtajan Tuttu Juttu Show’n paluusta?

Senkö, että suomalaiset televisionkatsojat ovat tirkistelystä nauttivia hyypiöitä, joilla ei ole omaa elämää?

Vai ihan vaan sen, että parisuhteet kiinnostavat?

Vaikka ensimmäinen tulkinta hallitsee verkkokeskusteluja, itse olisin taipuvainen kallistumaan jälkimmäisen kannalle.

Tietysti parisuhteet kiinnostavat. Ne ovat ihmisille läheisiä, tärkeitä ja herkkiä asioita, joihin liittyy paljon odotuksia, tunteita ja kokemuksia.

Parisuhteiden julkinen käsitteleminen kiinnostaa myös sen takia, että ne ovat suomalaisessa kulttuurissa yksityinen asia. Parisuhteisiin liittyy normeja, arvoja ja asenteita, jotka syntyvät ikään kuin piilossa – jokaisella pariskunnalla tykönään. Itsekin koen olevani avoin ja mielelläni tunteista puhuva ihminen. Silti aina kun joku kavereista kysyy, että miten teillä parisuhteessa menee, on ensimmäinen alitajuinen reaktioni ”mitä se sinulle kuuluu”.

On luonnollista, että suuri osa parisuhteisiin liittyvistä asioista jää pariskuntien sisäisiksi. Yksityisyyden vaaliminen on usein järkevää ja arvokasta.

Samalla se on omiaan nostattamaan julkista mielenkiintoa parisuhteita kohtaan. Ihmisellä on taipumus vertailemiseen. Sen voi tehdä tarvittaessa myös tositelevision välityksellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Hevosurheilu on sitkeiden ihmisten laji

Sademetsäpalot uhkaavat koko maapalloa

Tällänenon Viipuri.

Miten saan lapsen syömään erilaisia ruokia?

Kuka tekisi fiktio-Docventuresin?

Typerät ideat ovat uusiutuva luonnonvara

Hyviä aikeita riippuvaisten rahoilla

Viikinkien kutoskausi tulee, mutta milloin?

Trump mokasi mahdollisuutensa napapiirillä

Kun sukupuoli vaihtuu, nimi kuolee

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...