Pekka ja Pätkä nykymaailmassa

TV1 esittää parhaillaan jälleen Pekka ja Pätkä -elokuvien sarjaa. Hollywood, varsinkin Disney tekee jatkuvasti vanhoja elokuviaan uusiksi, joten miksei Suomessakin?

Pekka ja Pätkä -elokuvia tehtiin vuosina 1953–1960 yhteensä 13, ja ne tietenkin ovat oman aikansa tuotteita. Hahmot ja tarina pitää modernisoida.

Pekka (Ville Virtanen) ja Pätkä (Janne Kataja) ovat elämäntapatyöttömiä, jotka haluavat pysyä sellaisina. Pekan vaimo Justiina (Jenni Kokander) ei enää ole kliseinen pirttihirmu. Hän on menestyvä uranainen, joka pitää Pekan tiukasti tossunsa alla eikä pidä Pätkästä.

Työllistämistoimenpiteiden ja väärinkäsityksen vuoksi Pekka ja Pätkä päätyvät koodareiksi it-firmaan. Pekka ohjelmoi viimeksi Commodore 64:n basic-kielellä 1980-luvulla. Pätkällä on alasta kokemusta vähemmän.

Kun miehet aikovat oikaista väärinkäsityksen, he kuulevat kuukausipalkkansa, 3 500 euroa. Jos miehet voisivat vitkutella potkuja muutamankin päivän, siitä kertyisi mukavat rahat, satasia.

Pekka ja Pätkä välttelevät työnteko luovilla keinoilla ja it-jargonilla, jota he ovat googlailleet. Oikeasti miehet eivät tiedä, mitä hienot ja suuret sanat tarkoittavat.

Sitten firma saa uuden pomon, joka sattuu olemaan Justiina. Nyt Pekan ja Pätkän täytyy työn lisäksi vältellä myös Justiinaa. Onneksi toimistolla riittää aktiviteetteja vr-huoneesta biljardipöytään.

Koska Pekka ja Pätkä ovat sosiaalisesti taitavia supliikkimiehiä, heistä tulee nuorten kollegojensa hyviä kavereita.

Tästä irtoaa hyvää huumoria milleniaalien ja keski-ikäisten kohtaamisesta. Pätkä ihastuu nörttimäiseen ja ujoon työtoveriinsa, jotta mukaan saadaan myös romantiikkaa.

Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä Pekka ja Pätkä menestyvät urallaan. Tärkeintä ei ole osaaminen, vaan mielikuva osaamisesta.

Kunnes. . . Ostaisitko leffalipun?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

MTV suunnittelee tähtiensä urat

EU-maa, joka marssii Attilan jalanjäljissä

Suomen kauden villit kuukaudet

Jouko Turkka pisti veljekset uusiksi

Annoin toisen mahdollisuuden Muuntohiilelle

Totista on moneen lähtöön

Mitä sinulle kuuluu?

Vähänkinoli riittävästi.

Yhdysvallat on pettänyt kurdit toistuvasti

Valtio ei sovi yrityksen omistajaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...