Pitäkää sääennustukset omana tietonanne

Tilanne voisi olla toisenlainen, jos olisin vaikkapa maanviljelijä, vaan kun en ole. En nimittäin ollenkaan ymmärrä sääennustusten runsasta määrää ja sitä, miksi niiden pitäisi meitä kiinnostaa.

Sää kun nyt kuitenkin on sitä, mikä se on. Ennustukset eivät sitä mitenkään muuta. Sää on joka tapauksessa pakko ottaa vastaan sellaisenaan. Vaikka sää olisi mitä, se ei elämääni muuta mitenkään.

Jos huomenna tulee lunta valtoimenaan ja autolla pitää lähteä liikkeelle, niin autolla pitää lähteä liikkeelle. Sama juttu, mikäli huomenna on aurinkoista ja lämmintä 14 astetta.

Sää ei siis vaikuta elämääni oikeastaan mitenkään, mutta sääennustukset voivat vaikuttaa. Ja pelkästään negatiivisesti. Tätä kirjoittaessani on luvattu takatalvea, ja se saattaa olla tätä lukiessanne täällä. Sen vuoksi juuri nyt masentaa. En olisi halunnut tietää sitä. Takatalvi masentaa, ja sen tietäminen etukäteen venyttää masennuskautta pari vuorokautta.

Sen sijaan lämpimän ja lempeän sään ennustaminen ei ilahduta lainkaan. Ennustus ei ole välttämättä oikea, joten pettymyksen uhka on ilmassa. Ja vaikka olisikin, hyvä fiilis alkaa vasta, kun sää todella on mieluinen.

Sääennustukset eivät siis tuo elämääni mitään hyvää tai toivottua, joten yritän välttää niitä. Ikävä kyllä tämä on käytännössä mahdotonta, jos vähänkin seuraa mediaa ja ihmisten puheita.

Haluaisin luoda ympärilleni sääennustuskuplan, jossa meteorologit lupaavat jatkuvasti itselleni mieluista säätä. Ennustukset voivat olla virheellisiä, sillä ei ole mitään merkitystä. Virheitä sattuu, en minä niistä suutu. Totuus kuitenkin sattuu usein selvästi enemmän.

Onko tämä sitten suuri ongelma elämässäni? Ei, siinäpä se. Pienille ongelmille luultavasti voisi todella tehdä jotain. Ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja Temptation Island ovatkin sitten vaikeampi juttu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Libanonin järkyttävästä tilanteesta pitää puhua avoimesti

Työkaverit ovat yllättävän tärkeitä.

Lähi-idän räjähdysten kesä päättyi täystuhoon

Koettelemusten tiellä

Videopuhelu ei aina riitä.

Millainen asenne sinulla on elämään?

Miten päiväni väritän?

Loppu on vaarallinen käsite.

Onko minulla ruoka-allergia?

Lupiinipoliisia odotellessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...