Rodríguez nousee Neymarin haastajaksi

Neymar da Silva Santos Junior on saanut kerta heitolla todellisen haastajan paikasta MM-turnauksen kirkkaimmassa valokeilassa. Jo viisi maalia laukonut Kolumbian James Rodríguez kaatoi kahdella huippusuorituksella kiistakumppani Uruguayn vieden maansa historiallisesti jo kahdeksan parhaan joukkoon. Viimeistään nyt hänet tiedetään muuallakin kuin työpaikallaan Monacossa.

Neymar, 22, on pitänyt neljällä osumallaan Brasilian turnauksessa mukana. Viimeisin kylmä viimeistely tärkeällä hetkellä rankkarikilpailussa Chileä vastaan kertoo jotakin nuorukaisen hermoista.

Rodríguez, 22, on puolestaan siivittänyt Kolumbian isojen suosikkien joukkoon. Joukkue on erittäin nopea ja latinoiden malliin lähes häikäisevän taitava.

Jo näissä neljännesvälierissä jännitys on lähes sietämätön. Vain yksi joukkue jatkaa. Juuri nuo mainitut tähtinimet kohtaavat toisensa jo 4.7. Fortalezan puolivälieräottelussa Brasilian ja Kolumbian iskiessä yhteen.

En lähde sättimään suosimaani isäntämaata, mutta jos Felipe Scolari edelleen heittää kentälle Jaoa Alves de Assis Silvan kaltaisen honkkelin niin Neymarinkin urakka saattaa koitua liian raskaaksi. Olen nähnyt myös massiiviselta Hulkilta paljon parempia otteita Pietarin Zenitin riveissä, joten parannettavaa on. Samaa odotan ehdottomasti myös Dani Alvesilta. Nyt hän näyttää ajoittain ryntäilevältä pikku pojalta.

Tässä draamassa etulyönti saattaa olla Kolumbian puolella. James ei ole vielä ollut merkattu mies. Sen sijaan Neymar on, ja häntä hakataan ja nuijitaan surutta kuin vierasta sikaa.

Tiistaina Sao Paulossa ratkaistaan puolivälieräpaikka Argentiinan ja Sveitsin kesken. Kisojen yhdeksi yllättäjäksi laskemani Sveitsin riveissä on huikean potentiaalin omaava maalinsylkijä Xherdan Shaqiri, 22.

Suurimmat yllätykset lähipäivinä voisivat kyteä otteluissa Saksa–Algeria ja Belgia–USA.

Jürgen Klinsmannin liekkeihin johtama USA on hurmoksessa.

Kirjoittaja on Euroopan Jalkapallovalmentajien liiton ensimmäinen varapresidentti.

Uusimmat

Kolumnit

Itsemurhat herättivät huolen tosi-tv:stä

Ilmastoahdistus iskee varkain

Yksin oleva ei välttämättä ole yksinäinen.

Kotitalouksista yksilöiden kulutukseen

Kaikkien pyhien sunnuntaina

Myytit eivät ole tosiasioita

Oudot hyvät kemikaalit

Television tiiliskivet – hieno radio-ohjelma

Omaninlahti sopi Trumpin suunnitelmiin

Kielipolitiikkaa uudessa maailmassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...