Siellä missä hevoset tanssivat

Onhan se mahtavaa, kun läheinen ihminen paljastaa niin yllättävän havainnon maailmasta, että olet lentää peräsulillesi.

Viikko sitten järjestettiin Ruotsin Göteborgissa ratsastuksen maailmancupin finaali sekä koulu- että esteratsastuksessa. Yle Kakkonen esitti ohjelmat vähän ennen puolta yötä.

Lähetysaika karsi tehokkaasti satunnaiset katsojat. Yksi sellainen oli television ääreen kuitenkin istahtanut, kun maailman parhaat kouluratsastajat mittelivät musiikin tahtiin kyrissä eli vapaaohjelmassa.

Tämä katsoja toivoi, etten paljasta hänen henkilöllisyyttään. Sen verran sain luvan kertoa, että hän on nainen, joka on minut synnyttänyt.

Istumme kotona sohvalla lounaan jälkeen. Yhtäkkiä vanhempi rouva alkaa kuvailla haltioituneesti, kuinka hän oli vaikuttunut hevosen ja ratsastajan tanssista televisiossa.

”Se hevonen tanssi yhdessä naisen kanssa. Kaunis, tumma eläin meni sivulle, nosteli siroja jalkoja ja laukkasi täydellisesti musiikin tahdissa.”

”Seurasin myös muita hevosia ja ratsastajia. Yksikään heistä ei yltänyt samaan eleganssiin”.

Tunnen tämän sohvalla istuvan rouvan jo pitemmältä ajalta. Koskaan hän ole osoittanut pienintäkään mielenkiintoa tyttärensä pakkomielteistä harrastusta kohtaan. Mutta nyt hän on onnistunut eläköityneen jumppamaikan vainulla valitsemaan suosikikseen maailman parhaan ratsukon Isabella Werthin ja hänen tumman tammansa Weihegoldin.

Hevoset tanssivat vielä huhtikuun ajan Yle Areenassa. Vinkvink.

Uusimmat

Kolumnit

Sinä olet lahjakkaampi kuin uskot

Kiva Kosice – kaupungissa viihtyy erinomaisesti

Tositelkkari voi olla hengenvaarallista

Puutarhan-

Mihin kohtaan laastari pitää laittaa?

Äänestäisikö eurovaaleissa?

Oodi Oodille

Turotalkoita herätellään henkiin

Maakunnissa on monta syytä äänestää

Kuninkaallinen vauvavuosi suomalaisella twistillä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...