Siellä missä hevoset tanssivat

Onhan se mahtavaa, kun läheinen ihminen paljastaa niin yllättävän havainnon maailmasta, että olet lentää peräsulillesi.

Viikko sitten järjestettiin Ruotsin Göteborgissa ratsastuksen maailmancupin finaali sekä koulu- että esteratsastuksessa. Yle Kakkonen esitti ohjelmat vähän ennen puolta yötä.

Lähetysaika karsi tehokkaasti satunnaiset katsojat. Yksi sellainen oli television ääreen kuitenkin istahtanut, kun maailman parhaat kouluratsastajat mittelivät musiikin tahtiin kyrissä eli vapaaohjelmassa.

Tämä katsoja toivoi, etten paljasta hänen henkilöllisyyttään. Sen verran sain luvan kertoa, että hän on nainen, joka on minut synnyttänyt.

Istumme kotona sohvalla lounaan jälkeen. Yhtäkkiä vanhempi rouva alkaa kuvailla haltioituneesti, kuinka hän oli vaikuttunut hevosen ja ratsastajan tanssista televisiossa.

”Se hevonen tanssi yhdessä naisen kanssa. Kaunis, tumma eläin meni sivulle, nosteli siroja jalkoja ja laukkasi täydellisesti musiikin tahdissa.”

”Seurasin myös muita hevosia ja ratsastajia. Yksikään heistä ei yltänyt samaan eleganssiin”.

Tunnen tämän sohvalla istuvan rouvan jo pitemmältä ajalta. Koskaan hän ole osoittanut pienintäkään mielenkiintoa tyttärensä pakkomielteistä harrastusta kohtaan. Mutta nyt hän on onnistunut eläköityneen jumppamaikan vainulla valitsemaan suosikikseen maailman parhaan ratsukon Isabella Werthin ja hänen tumman tammansa Weihegoldin.

Hevoset tanssivat vielä huhtikuun ajan Yle Areenassa. Vinkvink.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Annoin toisen mahdollisuuden Muuntohiilelle

Totista on moneen lähtöön

Mitä sinulle kuuluu?

Vähänkinoli riittävästi.

Yhdysvallat on pettänyt kurdit toistuvasti

Valtio ei sovi yrityksen omistajaksi

Vetäytyminen, jota ei ole edes tapahtunut

Kaikki peliin

Radio, olet muistoissani aina

Piiskuri Kärnä myöntää muutoksen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...