Tähden muotoinen arpi

Yle Teema & Fem esittää tänään vartin mittaisen lyhytelokuva Star Shaped Scar, joka on herättänyt paljon huomiota, varsinkin ihastusta. Sana kiertää somessa, kun ihmiset jakavat katseluvinkkejä toisilleen.

Star Shaped Scar kertoo ”Vuosaaren prinsessa Jasmin Britneystä”. Nainen rakastaa kaikkea kaunista, hempeää ja naisellista, varsinkin pinkkiä. Korut, juhlamekot ja kaikki kiiltävä kiinnostaa myös kovasti.

Jasmin Britney ei käy töissä, ei opiskele ja poistuu talvella vain harvoin kotoaan. Britney haluaisi mennä Las Vegasiin katsomaan suurta idoliaan Britney Spearsia. Jasminin suurin intohimo ovat kalliit ja näyttävät Christian Louboutine -kengät. Jasmin Britney vaikuttaa hyvin pinnalliselta ihmiseltä.

Sitten tulee yllätyskäänne.

Lyhytelokuvan lopussa katsojalle selviää, että Jasmin Britney on pyörätuolista täysin riippuvainen vammainen. Hän ei siis pysty edes kävelemään huippumuotikengillään.

Tässä vaiheessa katsojan sydän sulaa, ja hän huokaa: ”aah, ihanaa”. Ohjelma ei kertonutkaan tavallisesta lähiöpissiksestä, vaan. . . jostakin ihan muusta.

En ymmärrä. Jos ensin ollaan närkästyneitä ihmisen pinnallisuudesta, en ymmärrä, miten pinnallisuus olisi ok, jos ihminen onkin vammainen. Tämä on suorastaan loukkaavaa vammaisia kohtaan. Ihan kuin heiltä ei saisi toivoa samaa kuin terveiltä luonteenlaadun suhteen.

Itse olen tasa-arvon kannalla ja pysyn närkästyksessäni Star Shaped Scarin loppuun asti.

Uusimmat

Kolumnit

Näin eduskunta pitäisi valita

Kolme hyvin erilaista sarjauutuutta

Valemedialle jätetään aivan liikaa ilmatilaa

Kohta on kallista olla sohvaperuna

Vessan yksityiskohta johtaa Sairaaseen Sakkiin

Siellä missä hevoset tanssivat

Koivuniemen herra on kuollut.

Ajoissa olemisen taito.

Mihin valtion omaisuus tulisi käyttää?

Arvovalintoja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.