Tähden muotoinen arpi

Yle Teema & Fem esittää tänään vartin mittaisen lyhytelokuva Star Shaped Scar, joka on herättänyt paljon huomiota, varsinkin ihastusta. Sana kiertää somessa, kun ihmiset jakavat katseluvinkkejä toisilleen.

Star Shaped Scar kertoo ”Vuosaaren prinsessa Jasmin Britneystä”. Nainen rakastaa kaikkea kaunista, hempeää ja naisellista, varsinkin pinkkiä. Korut, juhlamekot ja kaikki kiiltävä kiinnostaa myös kovasti.

Jasmin Britney ei käy töissä, ei opiskele ja poistuu talvella vain harvoin kotoaan. Britney haluaisi mennä Las Vegasiin katsomaan suurta idoliaan Britney Spearsia. Jasminin suurin intohimo ovat kalliit ja näyttävät Christian Louboutine -kengät. Jasmin Britney vaikuttaa hyvin pinnalliselta ihmiseltä.

Sitten tulee yllätyskäänne.

Lyhytelokuvan lopussa katsojalle selviää, että Jasmin Britney on pyörätuolista täysin riippuvainen vammainen. Hän ei siis pysty edes kävelemään huippumuotikengillään.

Tässä vaiheessa katsojan sydän sulaa, ja hän huokaa: ”aah, ihanaa”. Ohjelma ei kertonutkaan tavallisesta lähiöpissiksestä, vaan. . . jostakin ihan muusta.

En ymmärrä. Jos ensin ollaan närkästyneitä ihmisen pinnallisuudesta, en ymmärrä, miten pinnallisuus olisi ok, jos ihminen onkin vammainen. Tämä on suorastaan loukkaavaa vammaisia kohtaan. Ihan kuin heiltä ei saisi toivoa samaa kuin terveiltä luonteenlaadun suhteen.

Itse olen tasa-arvon kannalla ja pysyn närkästyksessäni Star Shaped Scarin loppuun asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Voiko ihmisiä ja ihmissuhteita hinnoitella?

Henkinen minäni kaipaa Suomi-draamaa

Kuinka korvata maitotuotteita?

Miksi Yle väheksyy kirjallisuutta?

Onnellinen vainaja

Monenlaista uutista ja uutislähetystä

Brexit-sopu saavutettu – ja lehmät lentää

MTV suunnittelee tähtiensä urat

EU-maa, joka marssii Attilan jalanjäljissä

Suomen kauden villit kuukaudet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...