Tämänkin jutun te joudutte lukemaan

Antenni

Joidenkin mukaan lukemisen aika alkaa olla ohi. Omat sympatiani ovat aina olleet lukemisen puolella, mistä olen tuntenut huonoa omatuntoa. Luen itse nimittäin sen verran vähän, että en tiedä, onko minulla oikeutta puolustaa lukemista.

Ryhdyin pohtimaan asiaa tarkemmin. Kun sanon, että luen aika vähän, tarkoitan, että en juuri lue fiktiivisiä romaaneita. Pidän tuota lukemisen kuningaslajina, kuten moni muukin.

Arkipäiväni aloitan työllä, mikä tarkoittaa kirjoittamista. Kirjoittaminen on myös lukemista. Lisäksi tiedonhaku tarkoittaa jatkuvaa lukemista.

Vanhana pieruna luen joka päivä kahta sanomalehteä paperilta. Mutta lukeminen olisi lukemista vaikka suosisinkin näyttöä. iPadilta luen muun muassa elokuva- ja pelilehtiä, e-kirjojakin.

Nettisurffailu tarkoittaa kuvia ja videoita mutta yhtä paljon lukemista. Sosiaalinen media on pitkälti lukemista. Jos olisin Facessa, some-lukemista tulisi vielä enemmän.

Videopeleissä suosin tarinavetoisia seikkailuja, joissa on paljon luettavaa englantia. Juuri nyt suosittelen GreedFallia. Osaan aika hyvin englantia, mutta luen aina elokuvien ja sarjojen tekstitykset.

Kun asiaa tarkemmin ajattelee, luen noin puolet heräilläoloajastani, joskus enemmänkin. Tosin usein yhdessä katsomisen kanssa mutta kuitenkin. Veikkaan, että tuo tekee romaanin verran 3–4 päivässä, eli noin sata ”romaania” vuodessa. Lukeminen on yhä elämän välttämätön perustaito.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Mielipiteet ovat yliarvostettuja

Suomalaiset kansanosakkeet saavat uudet varainhoitajat

Rinta ei ole mikään mitta.

Egypti avaa turismia – huolena korona ja turvallisuus

Tässä kolumnissa ei olla mitään mieltä

"Heti kun lukujärjestys ja rutiinit katoavat, iskee järkyttävä kontrollin tarve"

Kuntia tuetaan kriisin jälkihoidossa

Uudet vääryydet eivät poista vanhoja

Valtio ei voi velkaantua holtittomasti

Suomi(mista) sulku- linjalla.

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...