Talous sanelee paljon, mutta ei kaikkea

Kun vertailee Veikkausliigajoukkueiden pelaajabudjetteja, näyttäisi joukkueiden jakaminen ylempään ja alempaan loppusarjaan suhteellisen helpolta tehtävältä.

Suomen 12 parasta seuraa käyttävät tällä kaudella hieman runsaat 8,3 miljoonaa euroa pelaajille maksettaviin palkkoihin.

Eniten rahaa käyttävän Helsingin Jalkapalloklubin (1,55 miljoonaa euroa) ja pienimmällä pelaajabudjetilla operoivan Helsingin IFK:n (350 000 euroa) ero on yli nelinkertainen.

Vaikka helsinkiläisten taloudellinen tasoero kaventuu pääkaupungin derbyissä, kääntää ekonomia pitkässä sarjassa vaakakupin selkeästi HJK:n suuntaan. Helsinkiläisseurat ovat haitarin ääripäät, mutta toiseksi suurimman ja toiseksi pienimmän joukkueen pelaajabudjetissakin on 460 000 euron kuilu. Sillä rahalla saisi Suomen mittapuun mukaan aika monta hyvää pelaajaa.

HJK:n takana sen haastajaryhmän muodostavat Seinäjoen Jalkapallokerho (900 000), turkulainen Inter (900 000), Kuopion Palloseura (850 000) ja espoolainen Honka (700 000). Ne ovat etukäteen joukkueet, jotka voivat horjuttaa HJK:n mestaruusjunan kulkua.

Veikkausliigasta on lupa odottaa viime kautta tasaisempaa, sillä viime kauden hopeajoukkue Rovaniemen Palloseuralla on tätä joukkoa pienemmästä budjetistaan (518 000) huolimatta kasassa kelpo nippu kovia ulkomaalaisia ja kotimaisia lupauksia Lucas Lingmanin johdolla.

KuPS on juhlinut edellisillä kausilla hopeaa ja pronssia. Mitalijahtiin Jani Honkavaaran joukkue lähtee tänäkin kesänä, mutta peli on saatava talven tuloksellisesti heikon jakson jälkeen kääntymään.

KuPS kamppailee HJK:n, SJK:n, Interin, RoPSin ja Hongan kanssa tasapäisesti mitaleista. Jos keltapaidat eivät 22 ensimmäisen kierroksen jälkeen lunasta paikkaa ylemmästä loppusarjasta, joku on mennyt pahasti pieleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Lähi-idän räjähdysten kesä päättyi täystuhoon

Koettelemusten tiellä

Videopuhelu ei aina riitä.

Millainen asenne sinulla on elämään?

Miten päiväni väritän?

Loppu on vaarallinen käsite.

Onko minulla ruoka-allergia?

Lupiinipoliisia odotellessa

Havaintoja äänikirja- maailmasta

Pörssin yhtiöiden arvo ylitti Suomen bkt:n arvon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...