Tv-sarjatauti saa juonen sutimaan paikallaan

Kutsun ilmiötä nimellä Lost-syndrooma. Viimeksi sen uhriksi on joutunut Netflix-sarja Umbrella Academy. Teidän ei tarvitse tuntea sarjaa voidaksenne tunnistaa Lost-syndrooman oireet.

Jokainen tv-sarja haluaa olla suosittu. Minisarjoja lukuun ottamatta sarjat haluavat myös jatkua ensimmäisen esityskauden jälkeenkin: mitä pidempään, sen parempi. Mutta on yksi ongelma. Kukaan ei voi tietää, kuinka pitkään katsojasuosiota ja kanavatukea riittää.

Näin syntyy draamallinen ongelma. Tarinaa pitäisi jatkaa, joten suurta finaalia ja juonilankojen yhteensitomista pitää pitkittää. Joten juonikuvioita aletaan vetää hihasta ja niihin tehdään ylimääräisiä mutkia.

Lost on ilmiöstä paras esimerkki. Edes sarjan tekijät eivät tienneet, minne he olivat matkalla. Kaikenlaista outoa ilmeni, mutta mitään ei kunnolla koskaan selviä.

Lopulta unohdettiin sarjan sisäinen logiikkakin. Lostin loppuessa ilmaan jäi roikkumaan ainakin sata kysymystä, joihin ei koskaan saatu vastauksia.

Umbrella Academy teki saman jo ensimmäisellä kaudellaan. Perusidea riitaisesta supersankariperheestä on kiinnostava ja antaa mahdollisuuksia vaikka mihin. Varsinkin kun soppaan on heitetty myös pian saapuva maailmanloppu, jota ei voi estää.

Aloituskauden kymmenessä jaksossa ei edetty oikein mihinkään.

Ihan kuin kilpailtaisiin siitä, kuka juoksee sata metriä hitaimmin kuitenkaan koskaan pysähtymättä. Diagnoosi vaikuttaa selkeältä: Lost-syndrooma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Libanonin järkyttävästä tilanteesta pitää puhua avoimesti

Työkaverit ovat yllättävän tärkeitä.

Lähi-idän räjähdysten kesä päättyi täystuhoon

Koettelemusten tiellä

Videopuhelu ei aina riitä.

Millainen asenne sinulla on elämään?

Miten päiväni väritän?

Loppu on vaarallinen käsite.

Onko minulla ruoka-allergia?

Lupiinipoliisia odotellessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...