Ukoissa karismaa, mutta The Highwaymen herättää kysymyksen

Sehän ei ole enää uutinen, että suoratoistopalvelut myllertävät elävän kuvan markkinoilla. Luin taannoin jostain, että Netflix takoo vuodessa miljardi euroa tappiota, mutta on valmis tekemään sitä osimmoilleen niin kauan kuin tarve vaatii saavuttaakseen omistajiensa tavoitteleman markkinaosuuden.

Hurjaa touhua, mutta katsoja kiittää. Eräs esimerkki tästä on parisen viikkoa sitten Netflixiin ilmestynyt elokuva The Highwaymen.

Se kiskottiin kasaan 49 miljoonan dollarin budjetilla ja on Netflixin alkuperäistuotanto. Tämä tekee heti elokuvan yleisfiiliksestä jotenkin ”pienemmän” ja intiimimmän. Diggaan.

Tositapahtumiin nojaava tarina on klassikko ja usein filmatisoitu: Bonnie ja Clyde. Naftaliinista kaivetut Texas Rangerit Frank Hamer ja Maney Gault jahtaavat tunnettua rikollispariskuntaa 1930-luvun Teksasissa ja välillä muuallakin. Tarkoitus ei ole pidättää.

Hamer (Kevin Costner) ja Gault (Woody Harrelson) olivat nyt puhtaasti sivurooleihin joutuneiden Bonnien ja Clyden tavoin todellisia henkilöitä. Konkarit Costner, 64, ja Harrelson, 57, tekevät hahmoista uskottavia. Viinaan menevällä Gaultilla brutaali ammatti meni tunteisiin jo vuosia sitten, kyynisellä Hamerilla ei niinkään.

The Highwaymen on Costnerin ja Harrelsonin ensimmäinen yhteinen leffa. Ukot huokuvat sen verran karismaa, että joutavat tehdä toisenkin, vaikka tähän ei jatko-osaa saakaan.

Leffa nostattaa myös kysymyksen: miksi Costner on maskeerattu/näyttämään ihan Freddy Krugerilta?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Kiinassa kansa tykkää kiinalaisesta

Lapsi ei ole omaishoitaja

Uusi tv-kanava jäi monilta huomaamatta

Susien suojelu jakaa mielipiteitä voimakkaasti

Joskus rooli tarttuu tiukasti näyttelijään

Voiko ihmisiä ja ihmissuhteita hinnoitella?

Henkinen minäni kaipaa Suomi-draamaa

Kuinka korvata maitotuotteita?

Miksi Yle väheksyy kirjallisuutta?

Onnellinen vainaja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...