Vastuullisuutta maahanmuuttoon

Kansat ovat kautta aikain liikkuneet. Kotiseuduilta on lähdetty niin leveämmän leivän ja parempien elinolosuhteiden kuin vaikkapa rakkauden vuoksi. Suomestakin on lähdetty Ruotsiin ja Amerikkaan.

Maailma on kansainvälistynyt ja lukuisa joukko työskentelee ulkomailla. Myös paljon ulkomaalaistaustaisia työskentelee meillä. Emme voi elää umpiossa vaan keskinäisessä vuorovaikutuksessa. Tuskinpa KuPSinkaan menestys viime kaudella olisi ollut kovinkaan kummoinen, mikäli joukkuetta ei olisi ollut vahvistamassa muutama ulkomaalaistaustainen pelaaja.

Maahanmuuttoon liittyy kuitenkin ongelmia, joita ei tule vähätellä tai kieltää. Tietyissä rikostyypeissä ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuina. Myöskään kaikkea käyttäytymistä ei tule hyväksyä kulttuurissamme, esimerkiksi tyttöjen silpomisia, naisten vähättelyä tai järjestettyjä avioliittoja.

Perussuomalaiset on pitkään nostanut keskusteluun maahanmuuttoon liittyviä ongelmia. Tämän vuoksi meitä on leimattu rasisteiksi ja ties miksi. On voitava keskustella kiihkottomasti ja asiallisesti maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista. Silmiä ummistamatta tosiasioilta.

Maahanmuuttoon liittyy ongelmia, joihin on yhteiskuntana reagoitava. Jokainen, joka haluaa muuttaa tänne, tehdä työtä ja juurtua kulttuuriimme esimerkiksi kielemme opetellen, on tervetullut. On tuomittavaa, että hämäräperäiset työnantajat käyttävät ulkomaalaistaustaisia hyväkseen huonoa palkkaa maksaen seurauksella, että rehelliset yrittäjät jäävät nuolemaan näppejään.

Rasismi, ihmisten sortaminen ihonvärin, uskonnon tai kulttuurisen taustansa vuoksi, ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää. Meidän on kuitenkin vältettävä niitä virheitä, joita monissa Euroopan maissa on tehty. Sosiaaliset ongelmat ovat kärjistyneet ja se on purkautunut ääri-ilmiöiden leviämisenä ja väkivaltaisuuksina. Toimettomat nuoret miehet ovat erityisen alttiita vaarallisille houkutuksille.

Poliittisen islamismin toiminta on ollut pöyristyttävää. Pelolle ei saa antaa sijaa. Erittäin huolestuttavaa on, että Suomesta on lähdetty suuressa määrin Isis-taistelijoiksi.

Tällaisten henkilöiden paluu Suomeen on voitava estää. Ongelmista on voitava keskustella asiallisesti. Ja ennen kaikkea, on kyettävä reagoimaan.

Kirjoittaja on perussuomalaisten kansanedustaja Kuopion Vehmersalmelta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Puolueiden ei pidä luvata liikoja

Johto reikään, kuinka vaikeaa se voi olla?

Kuurankukkia Ruotsin maalta

Big Brother lopettaisi suhteen heti

Synnyttikö visailu presidentinkin?

Pörssin sote-ratkaisut

Kahden legendan kohtaaminen vuodelta 1997

Saatanan tunarit!

Olen nähnyt tämän joskus aiemminkin

Vaihtoehto Puhlareille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...