Vieraissa, mutta tutunomaisissa parisuhteissa

Vieraissa-tvsarjassa pariskunnat ovat ajautuneet kriisiin ja pähkäilevät mitä tehdä. Parinvaihdon kautta he saavat uutta perspektiiviä asioihin. Jokainen sarjan osallistuja tuntuu ottavan ainakin vuorollaan terapeutin roolin tutustuessaan toisen parin tilanteeseen.

 

Livillä pyörivä sarja perustuu australialaiseen Seven Year Switch -formaattiin, jota on esitetty muun muassa Australiassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Nimi viittaa kutinaan, jonka sanotaan koittavan parisuhteessa nimenomaan seitsemän vuoden jälkeen. Silloin suhde laitetaan koetukselle ja jatkosuunnitelmat punnitaan uudestaan. Avioerotilastoissa on havaittavissa selvä eropiikki juurikin tämän seitsemän vuoden kohdalla.

 

Suomessa Vieraissa-sarjaan on valittu ehkä harmillisenkin samankaltaisia pariskuntia. Nämä tosi-tv-kokelaat ovat toki eri puolilta Suomea, mutta esimerkiksi ikähaarukassa ei ole juurikaan eroja.

Kiinnostavaa olisi myös jos hypätessään toisen rooliin, vaihtaja pääsisi näkemään myös täysin toisenlaisen tavan elää. Että esimerkiksi lapseton kaupunkilaismies hyppäisi Pohjois-Karjalaan viisilapsisen perheen lehmätilan isännäksi. Tai vaikka invalidisoituneen tai muutoin sairaan puolison kanssa elävä kokeilisi vaihtoa sporttiperheen arkeen. Uskon, että molemmat parit voisivat saada tällöin vaihdosta ihan uudenlaista perspektiiviä elämän ”ongelmiin” ja ”haasteisiin”.

Uusimmat

Kolumnit

Rukous ­– sydämen puhetta

Pöyristyttävä hallitusohjelma

Sinä olet lahjakkaampi kuin uskot

Kiva Kosice – kaupungissa viihtyy erinomaisesti

Ääni on annettava, vaikka henki menisi.

Tositelkkari voi olla hengenvaarallista

Puutarhan-

Mihin kohtaan laastari pitää laittaa?

Äänestäisikö eurovaaleissa?

Oodi Oodille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...