Wanted: parittelukelpoisin ihmisnaaras

On taas se aika vuodesta. Uutta Miss Suomea etsitään jälleen. Oma ensireaktioni uutiseen on joka vuosi sama, ja vahvistuu vuosi vuodelta. ”Ihanko totta? Vielä nykyäänkin? Miksi ihmeessä? Miksi yhä tämän sallimme?”

Seuraavaksi katson bikini- tai alusvaatekuvat, koska olen heteromies, jonka liha on heikko.

Vuosi vuodelta tällaista ihmiskarjanäyttelyä on vaikeampi perustella. Itse asiassa perusteet ovat jo loppuneet kesken, joten missittelijät ovat vetäneet hihastaan yllätysvedon. ”Kyse on nuorten naisten itsetunnon kohottamisesta.”

Katsotaanpa, olenko ymmärtänyt oikein tämän itsetunto-jutun.

Eli otetaan nuorten naisten tuhansien ihmisten ikäryhmästä kymmenen kaunotarta, joiden itsetunto näin nousee. Siis ulkonäköön liittyvät itsetuntoa, mutta sitä ei kannata missään nimessä vähätellä.

Sitten näistä kymmenestä tietyt keinotekoiset kriteerit parhaiten täyttävä ehdokas valitaan Miss Suomeksi. Tämä taatusti nostaa voittajan itsetunnon taivaisiin, mutta romauttaa yhdeksän ehdokkaan itsetunnon takaisin maan pinnalle, ehkä vähän allekin.

Samaan aikaan muut suomalaiset nuoret naiset vertaavat itseään missiehdokkaisiin, mikä ei taatusti nosta heidän itsetuntoaan. Harva nainen on pitkä, hoikka ja rinnakas poikkeusyksilö. Harva viitsii/ehtii käydä kuntosalilla 6–7 kertaa viikossa.

Lopputulos on, että vuosittain yhden nuoren naisen itsetunto nousee hetkellisesti korkealle, kaikkien muiden laskee.

Joten jos missikisoja pitää järjestää, ollaan sentään rehellisiä. Kyse on rahasta, jonka enimmäkseen kerää missiorganisaatio, vähemmän itse Miss Suomi.

Varmasti mukana on myös vilpittömiä missiperinteiden jatkajia, mutta tietyssä vaiheessa perinteet vanhenevat. Aikoinaan oli ihan ok kurittaa lasta fyysisellä väkivallalla, enää ei ole. Optimistina uskon, että Miss Suomi 2019 jää myös viimeiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Koettelemusten tiellä

Videopuhelu ei aina riitä.

Millainen asenne sinulla on elämään?

Miten päiväni väritän?

Loppu on vaarallinen käsite.

Onko minulla ruoka-allergia?

Lupiinipoliisia odotellessa

Havaintoja äänikirja- maailmasta

Pörssin yhtiöiden arvo ylitti Suomen bkt:n arvon

Poistojen ja toistojen tiellä.

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

...