Fimean opit käyttöön

Kriisinhallintakeskuksen väki: kieltäytykää lähtemästä Helsinkiin ja aloittakaa viivytystaistelu. Sitenhän asioita nykyään hoidetaan. Vuoden, parin päästä siirto on unohdettu ja homma kunnossa.

Vertaa Fimea

Mitä on työhyvinvointi, mitä on työsuojelu? Kumpikin puutteellista tai ei ollenkaan, kun työskennellään kotihoidossa.

Kohta entinen hoitaja

Voi tuota Lasse Lehtisen loputonta katkeruutta. Kekkosella on helppo rahastaa toisia katkeria.

Vaalirahaa

Ranskassa tehtiin laki, että kännykät laitetaan koulupäivänä kaappiin. Näin Suomessakin tulisi kouluasioita hoitaa. Uutta koululakia kaivataan myös, jotta jatkuva höpinä koulukiusaamisesta loppuu.

Oppi sivistysvaltiosta

Sienestyskausi on menossa, ja ihmettelen minäkin ”Hoitometsäsienestäjän” tavoin, kuinka huonosti metsiä hoidetaan. Ne ovat tiheitä rämeikköjä, eikä aluskasvillisuutta ole ollut monin paikoin enää vuosiin. Puut lahoavat pystyyn ja tuulenkaadot mätänevät maassa.

Hatsalan pappa

Suomen maksamiin kehitysapukustannuksiin kuuluu myös varakkaiden ulkomaalaisten aiemmin saama ilmainen yliopisto-opetus. Varattomat eivät siihen pysty. Venäjän, Kiinan, USA:n, Afrikan hyväosaisten perheiden jälkikasvu lienee jakanut saamansa lahjoituksemme omien maittensa heikompien elämänolojen nostamiseen.

Summa on suuri

Omistaako Kuopion kaupunki Kallaveden, kun saa yksinvaltiaana päättää sen kohtalosta?

Mökki rannalla

Olin viime lauantaina Kuopion Neulamäen kirkossa, jossa oli myöskin musiikkia. Ihmettelen, kun eräs kitaristi soitteli koko illan hattu päässä. Eikö hänelle ole opetettu, ettei kirkossa miehet saa pitää hattua?

Ihmettelen

SAK nostaa surutta vuokria vuokrataloyhtiöissään ja sitten nostaa verottomat osingot. SDP manaa rikkaita vastuuseen ja maksamaan lisää veroja. Ei vain koske omaa pesää.

Kaksilla rattailla

Taannoin uutisoitiin, että istuminen tappaa. Olen istunut yli 60 vuotta television ääressä päivittäin. Työnteolle aina ahneena kansalaisena olen kyllä ehtinyt harrastaa liikuntaakin. Nyt olen 82-vuotias, joten huonosti se istuminen tappaa.

Vanha pönttö

Poliisien tehoratsiat ovat hyviä, mutta miksi ne ilmoitetaan ennakkoon? Ajotapa muuttuu siksi päiväksi. Ei tarkastajakaan ilmoita ennakkoon.

Autoilija

Työntekijän pitää hyväksyä, että saa sellaisen palkan ja työn mihin on hakeutunut. Työnantajan taas pitää ymmärtää, että saa sellaista työntekijäainesta, josta on valmis maksamaan. Yli 5 000 euron palkkaluokassa sairauslomat ovat jo harvinaisia.

Elämän tosiasioita

Olisiko Riistakeskuksen aiheellista tarkistaa pyyntilupa-asetuksiaan? On härskiä ampua peuraeläimiä ruokintapaikoille. Ei se ole rehtiä metsästystä.

Ruokailu- ja lisääntymisrauha

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Isojen rekkojen vauhti pelottaa

Maaseutua morkataan liikaa

Vain parempi väki lentämään

Hyvää mieltä hassuttelusta

Itärata tarvitaan

Hoitoalan arkipäivästä kerrottava

Kotkatkin karkaavat

Liian tiukat pesutupasäännöt

Vapaa-ajanohjausta ei tarvita

Ei kuopiolaisten rahoja Savonlinnaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.