Hyväkuntoinenkin ikääntyy

Lapsellista kuvitella, että hyvä kunto kumoaa kokonaan vanhenemisen vaikutukset. Munasolut loppuvat ja tukka harmaantuu hyväkuntoiseltakin, nivelet kuluvat ja munuaiset hiipuvat. Terveillä elämäntavoilla siirrät huonoja vuosia myöhemmäksi, et estä niitä.

Elävä ei ole iätön

Älkää hyvät työttömät lähihoitajat kouluttautuko vanhustyöhön ainakaan Kuopion kaupungin työpaikkoja silmälläpitäen. Työ on niin kiireistä ja vaatimus siitä selvitä sekuntipelinä, että ajatte itsenne loppuun alta aikayksikön. Toivonkin esimiehiltä rohkeutta kokeilla kunkin vuorollaan tuurata puuttuvaa työntekijää.

Inhimillisyyttä työntekijöillekin

Nyt kanalat, navetat ja sikalat visusti lukkoon. Uuden puolueen vegaani johtohahmo ilmoitti haastattelussa (SS 9.10.), että on oikein tunkeutua luvatta vieraisiin rakennuksiin ja häiritä eläimiä kuvaamalla niitä.

Valvontakamera

Liekö nämä osuuspankit sen parempia kuin muutkaan rahalaitokset. Eiköhän sielläkin suosita etupäässä suursijoittajia ja rahamiehiä?

Öinen mietiskelijä

Vauras Norja on säästänyt suuressa viisaudessaan pahan päivän varalle yli 12 vuoden valtion budjetin verran. Harmi, että meillä toteutettava nykypelureiden uudempi talousoppi hienoine huuhaatermeineen on johtanut vain katastrofista toiseen, ja kansa kärsii.

Konsultti

Nigerian väkiluku on 180 miljoonaa. Jos heistä 10 prosenttia (18 miljoonaa) lähtee elintaso-Eurooppaan, montako miljoonaa jaetaan meille?

Asuntopula

Kelan johtoon 62-vuotias. Siinä taas ahneus ohjaa järjen käyttöä. Tämäkin virka pitäisi antaa nuoremmalle. Huippueläkettä ja huippupalkkaa yhtä aikaa.

Väärä systeemi

Johtavat poliitikot puhuvat ”ääriliikkeistä”. Anarkistit eivät ole vasemmistoa. Tänään ihmisen henkeä uhkaavat vain uusnatsit.

Toinen totuus

”Ruuhkavuodet”: Kuopion Julkulasta kulkee korkeiden erikoiskuljetusten reitti. Siksi hidasteet eivät voi olla korkeita. Asenteet ratkaisee.

Vai 40:n rajoitus?

Hirvijahti tulisi suorittaa saloilla ja korpimailla eikä yksityisteillä ja niiden varsilla, saati asutuksen laitamilla. Metsästyskuri näyttää höltyneen.

MökinAkka

Valtamedia ei kerro mitään Lähi-idän vainotuista kristityistä.

Tietopimento

Minua huolestuttavat kaavaillun Finnpulpin tehtaan savukaasut, jotka suuntautuvat lähes aina Vuorelan suuntaan ja muun muassa Kunnonpaikan alueelle. Usein hiihtoreissulla jäällä auringon peittävä utu osoittautuu Savon Sellun päästöksi, mukana haju. Kai se olisi kestettävä: ”Raha haisee.”

Vuorelalainen

Kuinka uuden tehtaan ympäristöpäästöjä voitaisiin valvoa? Sellunkin ilmapäästöt ovat ”huippuluokkaa” lähes päivittäin, eikä kukaan välitä.

AstmaKaverina

Kiitos Heikki Kärjelle Antenni-palstasta 8.10.

Oikeaa asiaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Oi aikoja oi tapoja!

Evästystä hallitukselle

Kipsipatsaita jätevuoresta

Peukutus jouluvaloille

Huomaa suuntamerkki!

Kannattaisi juhlia

Palautetta kansalta

Työaikaa kulutetaan turhaan

Vääriä kilpailijavalintoja

Kuka ja mikä muuttaa ilmastoa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.