Iloa linnuista

Kun avaa ikkunan, siellä on laulajia mustarastaista alkaen. Luonto on herännyt jo viikkoja sitten ja se hoitaa omiaan, myös ihmispoloista!

Kertokaa se hänelle

Eikö jo viimeinkin ole päivänselvää, ettei hyvää halvalla saa? Kun hoitokodit siirtyivät yksityisille niin sanotuista säästösyistä (?), nyt hädän tullen kuitenkin kunta hoitaa sotkut. Hyvä niin! Toivottavasti kuitenkin Attendo maksaa kunnalle aiheutuvat kustannukset.

Vastuu myymästään tuotteesta

Kuka pesee, petaa, syöttää huonokuntoiset koronapotilaat? Mielestäni kaikki laitoshuoltajista lääkäriin ansaitsevat kunnioituksen työstään. Mutta vaarallisen työn lisää ei ole kaikilla alemmalla tasolla.

Palkkaus vastuuta vastaavaksi

Ruokavirasto, nyt herätys. Sydänmerkit sokerikorpuissa ja keinotekoisissa margariineissa on kuluttajien tietoista harhauttamista.

Say no to statins

Erittäin hyvä ja asiallinen kirjoitus Joni-Matti Kusminilta (SS 9.4.). Nämä hankkeen puolustajat eivät ole vieläkään tulleet järkiinsä. Tehtaan päästöt ovat mukamas haittana pienet verrattuna etuihin. Niinpä mennään taas ahneus edellä asenteella, joka on viemässä tätä ainutlaatuista yhteistä maapalloamme tuhoon.

Ajattelija

Miksi meillä ei suositella hengityssuojaimien käyttöä? No, tietenkin siksi kun niitä ei ole saatavilla! Kunhan niitä saadaan riittävästi maahan, niin eiköhän asiaan hallituskin aktivoidu. Kaikille suojain pakolliseksi kodin ulkopuolella liikkuessa sakon uhalla!

Ailuska

Parlamentaarikko Sari Essayahin kirjoitus Piikki auki koronalla (SS 15.4.) kannattaa lukea. Raskaasti velkaantuneiden Välimeren maiden kanssa yhteisvastuullisia koronabondeja olisi hyväksynyt jopa kaksi ministeriämme, Tytti Tuppurainen (sd.) ja Maria Ohisalo (vihr.) Siis lisää vastuita suomalaisille muiden maiden veloista.

Suomen asiallako?

Pohtia sopii, kuinka iso liikkuvuus Kiuruvedeltä on lähikuntiin. Hoitotyöläiset, avioeroperheet ja lapset, muuten vaan kulkevat. Nyt oireettomat kantajat tartuttavat koko ajan.

Korona on joka kunnassa

Kyllä STM:n edustaja taas selitteli päätöksiään maskien käyttämättömyyden puolesta väärällä turvallisuuden tunteella. Itse huomasin kuonokoppa kasvoillani kaupassa, että ihmiset jättivät minuun suuremman turvavälin kuin muihin.

Kyllä suojaa molemmin puolin

Presidentti Sauli Niinistön hyökkäily ”nyrkki” pystyssä Sanna Marinin kimppuun sataa demareiden gallup-laariin.

Huomioitsija

Turha säikkyä matematiikan numeroita (SS 14.4.). Oppilaat tietävät kuitenkin omat ja toisten taidot. Itsetuntoon osaamisvaje vaikuttaa. Luki-vaikeus ollut jo pitkään sosiaalisesti hyväksytty. Tärkeä asia olisi opettaa paremmin, eli lisää resurssia oman tasoiseen oppimiseen.

Ope

Joka puolella hoetaan, että elämä ensin ja talous on toissijaista. Mutta kun terveydenhuolto on juuri osa sitä taloutta. Ei taloutta voi irrottaa elämästä.

Talous on osa elämää

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Milloin nousevat viherhäiverusokkaat?

Alkoholista paljon sairautta

Peruspyörät kunniaan

Meidän perheessä on selkeä työnjako

Erja soitti Kuopiota maailmankartalle

Vesijetti rikkoo mökkirauhaa

Lokit pois torilta

Kaikki lupiinitalkoisiin

Miksi niitty niitettiin?

Entiselämys Kallansilloilla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.